Mielipiteet

Vastaus Ilkka Konoselle

Kirjastonhoitaja Ilkka Kononen puuttuu (FL 10.8) kirjoitukseeni (FL 4.8) käyttäen tapansa mukaan leveää pensseliään fiktiivisessä kirjojen maailmassa elämäntyönsä tehneenä sekä samalla pakinoitsijana lukijoita viihdyttäen. Viihteeseen voi vastata vain viihteellä ja fiktioon ei tule vastata lainkaan. Viihde viihteenä.

Kirjoituksessani en syyllisty sanallakaan arvioimaan Unkarin sisäistä tilaa. Se ei kuulu minulle. Kononen voi harrastaa sitä kaikin mokomin. Sitä tehdään päivittäin suomalaisissa huoltamoiden baareissa. En myöskään puutu perussuomalaisia äänestävien suhteeseen kielelliseen heimoveljeemme.

Kyse on suomalaisesta puolueestamme ja sanan vapaudestamme. Ei globaalista ensinkään. Puolue ei rakasta globalismia lainkaan. Suomen ulkopolitiikan hoito kuuluu sekin kokonaan muille kuin minulle ja Forssan Lehti kuvaa sen pääkirjoituksessaan (10.8) kuten on oma tulkintanikin presidenttimme osalta.

Minulla ei ole siihen mitään lisättävää, toisin kuin Kononen maalailee. Sosiaalisen median kirjoituksia taas ei pidä tuoda väärään mediaan silloin, kun Konosen kohdalla tekee kipeää. Ei pidä valehdella edes viihteellisenä kolumnistina vakavista asioistamme ihmisiä kolumneissaan mustamaalaten.

Suora lainaus Forssan Lehden (10.8) pääkirjoituksesta: ”Pääministeri Antti Rinne (sd) vasta harjoittelee, mistä esimerkiksi käy puolustusvoimien ylintä johtoa koskenut lausuntohämminki… Yksin sillä ei ole merkitystä, mitä pääministeri sanoo, vaan myös sillä, missä tilanteessa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on sitä vastoin jo niin kokenut kettu, ettei hänen toiminnassaan ole hapuilun häivääkään.”

Allekirjoitan pääkirjoittajan havainnot, joista myös omassa kirjoituksessani hallitustamme paheksuin, osaamattomuudesta.

En ole ainut, joka on puutunut istuvan hallituksen ministereitten hapuilevaan käyttäytymiseen. Toinen kokenut kettu, budjetteja vuosikymmenet ammatikseen koonnut Erkki Virtanen ei sanojaan säästele kolumneissaan, jossa hän kuvaa hallituksemme tapaa rakennella syksyn budjettia ja aiemmin koko laajaa hallitusohjelmaansa.

Jokaisella ministerillä on apuna joukko poliittisia avustajia, liki sata yhteensä, joiden kouluttamiseen asiansa osaavilla virkamiehillämme menee melkoinen tovi, päivittelee Virtanen viimeisimmässä kolumnissaan. Heidät kun on koulutettava siihen, mistä nyt on oikein kyse.

Ilkka Kononen on forssalainen kirjastonhoitaja ja hänen työtään valvotaan luonnollisesti kaupungin luottamusjohdon toimesta. Ei Forssan Lehteä lukien. En ole nähnyt hänen töistään juuri muuta luettavaa Konosen kolumneissa kuin kiellon olla laitosta arvostelemasta hänen kauttaan kirjaston hoitajana, esimiehenä.

Se on omituinen asenne omaan virkaan ja sen hoitoon henkilöltä, joka on ottanut oikeudekseen arvioida kaikkien muiden osaamistamme.

Suutari pysyköön lestissään ja osallistukoon yhteisiin talkoisiimme muiden virkamiesten tapaan työnsä uskottavasti hoitaen ja siitä myös joskus tiedottaenkin. Nyt sitä näkee erittäin säästeliäästi ja piilotellen sen poleemiseen savolaiseen sananrieskaan muita mennen tullen pilkaten jo takavuosien maailman savolaiseen tapaan vanhentuen.

Jostakin syystä muut virkamiehet eivät ole vastaavaa keinoa käyttäneet oman työnsä esittelyssä medioissamme. Keskittyvät enemmänkin oman työnsä esittelyyn forssalaisille poliitikoillemme päättäjinämme ja osaavat sen mielestäni oikein hyvin. Kononen olisi voinut kokeilla samaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic