Mielipiteet

Vastaus Mika Penttilän kirjoitukseen – Joidenkin valtuutettujen mielipidettä pidetään tärkeämpänä kuin toisten

Monitoimikeskus nousee. Kuva: Petri Ojanen
Monitoimikeskus nousee. Kuva: Petri Ojanen

Mika Penttilä väitti (FL 7.4.), että olisin kirjoituksellani ”roiminut” kaikkia valtuutettuja. Näin en tehnyt. Roimin vain kokoomuslaisia valtuutettuja, jotka ovat yksimielisesti halunneet rakentaa n. 30 miljoonan monitoimikeskuksen. Itse olen vastustanut koko ajan ko. hanketta enkä hyväksy sitä, että monitoimikeskuksen takia lakkautettaisiin Talsoilan koulu. Mielestäni niukan monitoimikeskuksen rakentamispäätösäänestyksen jälkeen rahaa pitää löytyä myös lähikouluihin. Enkä ole mielipiteinäni yksin.

Kokoomus puolusti monitoimikeskuksen rakentamista sillä, että lapsiperheet muuttavat Forssaan, koska lähes kaikki suomalaiset haluavat lapsensa 800 lapsen monitoimikeskukseen ja pieniin luokkatiloihin. Kysynkin kokoomuslaisilta, koska tämä muuttobuumi alkaa ja miksi talsoilalaiset huoltajat eivät halua lapsiaan monitoimikeskukseen?

Tarkennan vielä, että valitin hallinto-oikeuteen siitä, ettei minun kannatettua esitystä ulkopuolisesta rakennusvalvojasta monitoimikeskuksen työmaalle huomioitu Forssan valtuustossa. Hallinto-oikeudesta tuli päätös, että esitykseni olisi pitänyt äänestyttää valtuustossa. Mika Penttilä tietää, että lakeja tulee noudattaa.

Tein esityksen ulkopuolisesta rakennusvalvojasta valtuustossa, koska olin huolissani monitoimikeskuksen kustannusten karkaamisesta pilviin. Kaikki muistavat, kuinka Kuhalankosken patohankkeen kustannukset olivat tarjouskilpailun jälkeen 720 000 euroa. Lopullinen hinta oli kuitenkin 1,1 miljoonaa eli hanke ylittyi 52 %. Samalla tavalla kävi kiertoliittymän kanssa, jonka hinta alimitoitettiin tarjouskilpailun jälkeen ja hankkeen loppusaldo nousi alkuperäisestä sadoilla tuhansilla. Pelkäsin, että veronmaksajien rahaa tuhlataan samaan tyyliin myös monitoimikeskushankkeessa, ellei ulkopuolista rakennusvalvojaa palkattaisi. En arvannut, että esitykseni kävisi joidenkin hermoille niin, etten saanut asiaa valtuustossa eteenpäin.

Olen samaa mieltä kuin Mika Penttiläkin siitä, että kuntalaisten asioita pitää hoitaa yhteistyöllä. Aina se ei kuitenkaan onnistu, koska joidenkin valtuutettujen mielipidettä pidetään tärkeämpänä kuin toisten Forssan valtuustossa. Näin on käynyt useasti. Vien kuntalaisten asioita eteenpäin myös vaalien välillä – mm. kansalaisadressi Ruostejärven kunnostuksesta, joka on tyrmätty saman intressiryhmän toimesta.

Penttilä puhuu kirjoituksessaan yhteistyöstä, mutta samalla vinoilee minulle, että tekisin päätöksiä saunan lauteilla. En tee enkä ole tehnyt. Jos haluaa ojentaa yhteistyön kättä, ei pidä samalla kädellä lyödä yhteistyökumppania korville.

Uusimmat

Fingerpori

comic