Mielipiteet

Vastaus Timo Heinoselle mielikuvajuttuun

Vastauksesi on tyypillinen kokoomuksen mielikuvapolitiikan tulos. MInä en ole kirjoittanut sanaakaan hallitusohjelman vastaista, en ole kritisoinut KIKY-sopimuksen seurauksena syntynyttä verojen kevennystarvetta enkä hallitusohjelmaa. Miksi tällaista kirjoituksessasi väität?

Kirjoitukseni ei ole miltään osin ristiriidassa pääministeri Sipilän hallitusohjelman tai pääministerin puheiden kanssa. Hallitusohjelmassa ei ole määrätty veronkevennysten budjettiaukon kattamisesta! Ei ole ihme, ettei politiikkoihin luoteta!

Miksi et halua vastata minun kirjoitukseni peruskysymykseen?

Ministeri Orpo esitti 300 milj. euron verokevennysten tuoman budjettiaukon paikkaamista korottamalla kulutusveroja. Todellisuudessa Orpon esitys onkin tulonsiirtoa pienituloisilta suurituloisille. Ansiotulovero on progressiivinen vero ja aukkoa palkkaavat kulutusverot ovat tasaveroja.

Kritisoin nimenomaan tätä budjettiaukon pienituloisia eniten rankaisevaa kattamistapaa. Hallituksen on haettava oikeudenmukaisempia ratkaisuja kuin tasaverot budjettiaukon paikkaamiseen. Samoin kritisoin sitä että ministeri Orpo väitti esitystään neutraaliksi ratkaisuksi. Neutraalia tässä on vain budjettivaikutus, ei muu.

On tärkeää keskustella politiikan sisällöstä mutta rehdisti eikä vääristelemällä.

Yhteistyöterveisin

Sirkka-Liisa Anttila kansanedustaja

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic