Mielipiteet

Vastaus toimitusjohtaja Haukalle

Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka kirjoitti Forssan Lehteen (2.10.), että mielipidekirjoitukseni pitää sisällään asiavirheitä. Melko ylimielinen lähestymistapa varsinkin, kun Haukka jatkaa omassa kirjoituksessaan Suomen Yrittäjien tyypillistä linjaa, eli asiasta ohi puhumista.

Kirjoituksessa todetaan, että Suomen Yrittäjät ry ei jaa vaalitukea. Esitin kirjoituksessani kysymyksen, että paljonko vaalitukien antajien joukossa on Suomen yrittäjien jäseniä ja yritystukien saajia. Mutta tähän Haukka ei viitsi vastata. En oikein jaksa uskoa, että yrittäjän järjestön nykyinen asema olisi hankittu vain kivoja esityksiä tekemällä.

Haukka toteaa vaalikampanjoinnin olevan kallista. No siltä näyttää, varsinkin kun katsoo kokoomuksen vaalibudjetteja. Esimerkiksi kokoomuksen kolme hämäläistä kansanedustajaa ja varasijalla oleva edustaja ovat saaneet yhteensä melkein 140 000 euroa vaalitukea yrityksiltä. Tämän kokoiset summat tuskin tulevat kokoon itsestään, vaan siihen vaaditaan koordinointia. Veikkaan, että osa tästä rahasta kierrätetään Suomen Yrittäjien hämäläisten jäsenyritysten kautta.

Toimitusjohtajan mukaan 2000-luvulla työpaikat ovat syntyneet pieniin ja keskisuurin yrityksiin. Eli yleissitovat työehtosopimukset, Suomen palkkataso ja voimassa oleva lainsäädäntö esimerkiksi irtisanomistilanteissa eivät ole olleet rajoittavia tekijöitä yritystoiminalle. Eihän yrityksen perustaminen ja liiketoiminnan pyörittämien mitään helppoa touhua ole. Mutta tuskin yrittäjän liiketoiminta osaaminen siitä paranee ja visiot kirkastuvat, kun työntekijöiden asemaa heikennetään.

Haukka väittää oikeuskäytännön osoittavan, että henkilöperusteinen irtisanomien Suomessa on vaikea. Eli kun yrittäjäjärjestön jäsenet eivät ole voittaneet epäselviä irtisanomistilanteita oikeudessa, on lainsäädäntöä muutettava niin, että nämä tilanteet voitetaan. Suomen yrittäjäjärjestön viitoittama tie on kestämätön Suomen kannalta. Ensi kevään vaaleissa on syytä laittaa stoppi järjestön vallan kasvulle.

Vesa Niininen sd.Kaupunginvaltuutettu

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti