Mielipiteet

Vastine Taneli Kalevan mielipidekirjoitukseen

Kiitän Taneli Kalevaa hänen mielipidekirjoituksestaan perjantain Forssan Lehdessä (FL 5.10). Koen kuitenkin, ettei kirjoitus ota kantaa siihen huoleeni, joka liittyy sukupuolen häivyttämiskeskusteluun. Tämä keskustelu lähti liikkeelle Opetushallituksen Tasa-arvotyö on taitolaji -oppaan kirjauksesta, jossa opettajia kehotettiin sukupuoleen viittaamisen sijaan puhuttelemaan lapsia nimellä.

Otin keskusteluun kantaa, koska mielestäni sukupuoli on keskeinen osa ruumiinkuvaa, identiteettiämme ja ihmisoikeuksiamme. Siksi tytöillä ja pojilla pitää olla oikeus tulla kutsutuksi myös sukupuolen mukaan. Lisäksi koen, että sukupuolen häivyttäminen liittyy enemmän meidän aikuisten tasa-arvopyrkimyksiin. Olen yhtä mieltä Opetushallituksen julkaiseman oppaan kanssa kuitenkin siitä, että ahtaita sukupuolirooleja on syytäkin purkaa. Yhtä mieltä olen kirjoittajan kanssa siitä, että opettajilla on todellakin kädet täynnä töitä, joita tehdyt koulutusleikkaukset eivät ole helpottaneet.

Tunnen myös hyvin koulujen arkea, sillä toimin Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtajana ja saan jatkuvasti palautetta sekä opettajilta että vanhemmilta koulujen arkeen liittyvissä haasteissa. Sukupuolikeskusteluun liittyviin kannanottoihini olen kuitenkin saanut paljon kannustavia viestejä. Huoleni lasten identiteetin kehittymisestä on siis todella jaettu huoli.

Sirkka-Liisa AnttilaKansanedustaja (kesk.)

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti