Mielipiteet

Vastineen aika ei ole ohi

Forssan Lehden pääkirjoitus (4.9.2018) pohtii Vastakkainasettelun aika ei ole ohi -otsikon alla muun muassa maahanmuuttoa, Trumpia ja Ruotsin vaaleja. Samalla sivulla Ilkka Kononen pääsee ääneen omassa kolumnissaan lähes samojen teemojen parissa toki maustaen kirjoitustaan ääriajattelun luomilla uhkakuvilla yhteiskuntarauhalle ja keskustelukulttuurille. Ääriajattelua tuntuu löytyvän jopa Forssasta päätellen Trumpin mielipiteitä tukevista mielipiteistä Lyhyet-palstalta!

Toki näkökulma on molemmissa kirjoituksissa valtamedian agendajournalismin hyväksymä, joten ääripäitä on vain yksi ja maahanmuutto muodossa tai toisessa on pelastanut ensin Yhdysvallat ja sitten Ruotsin teollisuuden mm. suomalaisten maahanmuuttajien toimesta. Väsyneitä argumentteja ja kuluneita aasinsiltoja vilisevät kirjoitukset ovat tietenkin sinällään mielipiteinä aivan yhtä arvokkaita kuin tämäkin.

Haluan kuitenkin korjata selviä asiavirheitä siinä kohtaa kun Perussuomalainen puolue sotketaan osaksi kirjoituksia:

Tämä on osoittautunut todella vaikeaksi asiaksi medialle, mutta yritetään taas kerran:

1. Kesäkuussa 2017 pidetyssä puoluekokouksessa Perussuomalaiset valitsivat omien sääntöjensä mukaisesti demokraattisesti uuden puoluejohdon. Mitään ei vallattu tai kaapattu, eikä puolue hajonnut.

2. Helsingin Sanomien haastattelussa 30.8.2018 on jo otsikossa todettu Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon toimesta, ettei puolue ota jäsenikseen ääriliikkeisiin kuuluvia jäseniä. Kannattaisi lukea muutakin kuin paikallislehtiä.

3. Perussuomalaiset eivät olleet osapuolina sen enempää Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kuin tätä vastustaneen kulkueen/mielenosoituksen kanssa Turussa 18.8.2018. Näin ollen ei puolueella tai sen puheenjohtajalla ole yllämainittua suurempaa syytä ripittää itseään median edessä, mikään määrä irtisanoutumista ei ole kuitenkaan tarpeeksi ja johtaa vain uusiin vaatimuksiin.

Molemmissa kirjoituksessa myös harhaisesti haikaillaan entisen Perussuomalaisten puheenjohtajan perään ja rakennellaan mielikuvia jostain ääriainesten kurissa pidosta.

Olin viime viikonloppuna Lahdessa puoluevaltuuston kokouksessa noin 700 muun puolueaktiivin mukana. Koskaan ei vastaavissa kokouksissa ole ollut näin suurta ja yhtenäistä joukkoa tekemässä työtä ja ideoimassa vastuullista politiikkaa, missä keskiössä on ihmisten perustarpeet yhteisten varojen käytössä. Ehkä jollekin tämä ajatus edustaa ääriajattelua?

Yhdessä asiassa pääkirjoitus on oikeassa: Vastakkainasettelun aika ei ole ohi. Mitä lähemmäksi tulevan vuoden vaaleja päästään, sitä selvemmäksi käy, että Perussuomalaiset on ainoa vaihtoehto verrattuna muiden puolueiden näkemyksiin hyvin monessa asiassa. Jos todella haluaa tietää millaisia ihmisiä on puolueessamme mukana, tervetuloa juttelemaan, niin ei tarvitse olla pelkästään median uutisiksi puettujen mielipidekirjoitusten varassa.

Pia KuparinenKaupunginvaltuutettuForssan seudun perussuomalaiset ry. puheenjohtaja

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti