Mielipiteet

Vauhkopako Afganistanista – Amerikkalaisten demokratiahanke epäonnistui

Turvaa etsivät afgaanit pyrkivät Iraniin. Kuva: MOHAMMAD JAVADZADEH HANDOUT
Turvaa etsivät afgaanit pyrkivät Iraniin. Kuva: MOHAMMAD JAVADZADEH HANDOUT

Amerikkalainen ”maailman poliisi” ei onnistunut käännyttämään islaminuskoisia afgaaneja länsimaisen kulttuurin hurraahuutajiksi. Ei sen enempää talibaneiksi itseään kutsumia afgaaneja kuin USA:n länsiliittolaisineen kouluttamaa yli 300 000 miehen vahvuista afgaaniarmeijaakaan.

Armeija pakeni talibaneja karkuun häntä koipien välissä amerikkalaisten jättäessä maan 1000 miljardin taalan 20 vuotisesta satsauksestaan huolimatta oman onnensa huostaan!

Setä Samuli ei ole onnistunut demokratiahankkeissaan sotimalla taikka syöksemällä johtajia valtaistuimiltaan jopa murhaamalla heitä. Tulos ei ole ollut sen parempi Iranissa, Vietnamissa, Libyassa, Irakissa kuin Afganistanissakaan, vain muutamia mainitakseni. Pois lukien Natsi-Saksan hirmuhallinnon kaatamisen Hitlereineen, mikä tosin sekin onnistui lopulta vain venäläisten ja brittien avulla liittolaisineen.

Oppiiko amerikkalaiset koskaan läksynsä, jotta antaisivat kansakunnat elää omia elämiään omissa maissaan joilla on omat monituhatvuotiset kulttuurinsa. Niistä maat eivät ilmiselvästikään luovu länsimaisen ”demokratian” hyväksi vaan pitävät niistä lähes yhtenä miehenä kiinni. Aivan kuin me suomalaisetkin olemme tehneet sodissamme oman itsenäisyytemme ja kulttuurimme suojelemiseksi. Voitimme jopa itse ”Venäjän Karhun” joka sekin juoksi aikoinaan afgaaneja karkuun häntä koipien välissä yli kymmenvuotisen sotimisensa päätteeksi!

Pakolaiskysymys sekä humanitäärinen kehitysapukysymys on ratkaistu kerralla sillä, kun annetaan kansojen elää rauhassa omilla maillaan omine tapoineen ja kulttuureineen, palvoivatko he sitten Islamia, buddhaa taikka jotakin muuta ”Ukko Jumalaa” sillä itse kutakin uskonsa auttakoon, sotimatta!

Uusimmat

Fingerpori

comic