Mielipiteet

Velkapolitiikan matematiikkaa – Suunnattomilla numeroarvoilla nyt vain pelataan eikä ajatella velanmaksua

Velkaa on riittämiin ja käyttörahana kohta kolikoita. Kuva: Ville Mäkilä
Velkaa on riittämiin ja käyttörahana kohta kolikoita. Kuva: Ville Mäkilä

Velkojen maksajaksi pääsee tai joutuu aina. Ei meillä ole eikä löydy omaa rahaa maksaa muiden EU-maiden velkoja. Viemme edellytykset vientiteollisuudelta, kuten metsäteollisuudelta, teräksen jalostukselta ja kemian teollisuudelta ym.

Historiasta muistetaan sotakorvaustemme suuruudesta, jonka vanhempamme esi-isineen maksoivat pois kahdeksassa vuodessa työtä tekemällä! Silloin sotakorvaustuotejunien yhteispituus oli 3600 km! Sotakorvaustuotteet olivat koneita, laitteita, junia, laivoja jopa täydellisiä tehdaslaitoksia jne. Silloisten sotakorvaustuotteiden arvo tänä päivänä vastaisi n.5 miljardia euroa. (V.2012 arvo oli n.4,5 miljardia.).

Valtionvelkamme on nyt n.127 miljardia euroa ja velkakello näyttää n. 23 000 euroa/ asukas+kunta+vippivelat päälle! Syntyvyyden ja suuren ikäluokan vähentyminen nostattaa jälkipolvien valtionvelkaa merkittävästi asukasta kohden.

Nyt velkajunan pituus olisi n. 25 kertaa 3600 km! Suunnattomilla numeroarvoilla nyt vain pelataan! Päteekö enää maailman taloustermi vastaava ja vastattava?

Uusimmat

Fingerpori

comic