Mielipiteet

Veteraanit vetää väkeä Rauhaniemeen

Maalaiskomediasta Kahen akan loukussa on vielä muutama esitys jäljellä Rauhaniemen kesäteatterissa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Maalaiskomediasta Kahen akan loukussa on vielä muutama esitys jäljellä Rauhaniemen kesäteatterissa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Heikki Luoman kirjoittama komedia, näyttelijät ja iki-ihana maisema vetävät taas väkeä Rauhaniemen kesäteatteriin. Koronapirulaisesta on päästy sen verran eroon, että ihmiset uskaltavat kokoontua luontoon katselemaan näyttelijöiden toilauksia akan otosta. Vastavihitty pari saapuu kotiinsa ja paneutuu yöpuulle tarkoituksena viettää kunnon hääyö. Vaatteet vähennettiin ja paneuduttiin peiton alle, mutta oveen kolkutettiin ennen kuin pari sai peittoa heilumaan mihinkään suuntaa. Siitä se varsinainen kahden akan ralli alkoi Hurmalaisen pariskunnalle.

Varon kertomasta juonesta enempää, mutta ihmetellä täytyy muutaman näyttelijän voimia, joiden esitystä on mukava katsoa. Ihailemiini pitkäaikaisiin taitureihin näyttelemisessä ovat kuuluneet Ari Launonen ja Liisa Lepola, jotka näytelmän pääosissa ottivat hyvin yleisönsä. Tosi teatteritaiteen veteraanina pidän myös Timo Mänkin esiintymistä ja Eino Kujalaa, joka vielä jaksaa jatkaa pitkää uraansa. Hän kertoi näytelmän väliajalla, että hänellä on rooli, jossa on kymmenkunta repliikkiä näytelmän loppumetreillä.

Kannattaa käydä katsomassa, sillä 17 euroa lipusta on vähän verrattuna siihen, että katsojan huolet unohtuvat ja saa hyvän mielen ja jaksaa viettää tätä poikkeuksellisen kuumaa kesää.

Uusimmat

Fingerpori

comic