Mielipiteet

Vielä hoitojen alasajosta!

Jorma Raunio kirjoitti (FL 14.8.) 95-vuotiaasta sotaveteraanista, jolla oli polvi kipeä.

Minä loukkasin polveni töissä 2000-luvun alkuvuosina. Olin viisi viikkoa sairaslomalla. Polvea kuvattiin, mutta mitään vakavampaa ei löytynyt.

Sain särkylääkkeitä ja käytin tukisidettä.

Näin meni jokunen vuosi. Kivut pahenivat; kävin lääkärissä ja muutaman viikon kuluttua tuli kutsu operoitavaksi. Polvi sattui juuri silloin olemaan paremmassa kunnossa, joten peruin ajan.

Kun kivut taas alkoivat pahentua, menin taas terveyskeskukseen. Lääkäri Teppo Tähtinen ehdotti kukonhelttapistosta. Sain niitä kolme kertaa muutaman viikon välein. Sen jälkeen polvi on ollut hyvässä kunnossa!

Miksi ko. hyvä hoitomuoto otetaan pois terveyskeskuksista? Mitä seuraavaksi? Yritetäänkö tällä heikentää terveyskeskusten mahdollisuuksia auttaa potilaita tai peräti ohjata heitä käyttämään yksityisiä palveluja?

Ja mitkä ovat ne haittavaikutukset joihin johtava ylilääkäri Järvelä viittasi (FL 17.8.)? Kuulemani mukaan pistoksia saaneet ovat olleet tyytyväisiä ja saaneet niistä apua!

Johtavan lääkärin vastine herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia. Mitä tarkoittaa esim. viittaus lääkärin toimimisesta yhteiskunnan rahakirstun vartijana? Aletaanko vähitellen karsia niitä toimenpiteitä, joita terveyskeskuksissa tehdään ja siten ohjata potilaita yksityiselle puolelle? Tähän Jorma Rauniokin kirjoituksessaan viittasi!

Pahalta näyttää!!

Uusimmat

Fingerpori

comic