Mielipiteet

Vielä kansanpuistosta

Olen useampaan kertaan kiittänyt kaupunkia puistojemme hyvästä hoidosta. Tätä taustaa vasten tuntuu ihmeelliseltä, että kansanpuiston ja erityisesti leirikeskuksen kohdalla hoito on ollut varsin heikkoa. Esim. leirikeskuksen rakennukset on kaksi kertaa saatettu purkukuntoon!

Olen aikanaan palvellut ”kahta herraa” puiston alueella – omistajaa ja vuokraajaa. Voin pitkän kokemuksen omaavana todeta, että helppoa se ei ollut. Intressit olivat välillä kaukana toisistaan. Kuntien yhteisomistuskin tuo hankaluutensa, kuten on todettu!

Suomalainen luontomatkailu elää jonkinlaista nousukautta. Sen seurauksena pääkaupunkiseudun ulkoilualueet alkavat olla ylikuormitettuja. Katseet saattavat hyvinkin pian kohdistua seudullemme. Silloin pitäisi olla valmiutta vastaanottamaan tulijat. Yksi kohde olisi puiston alue. Tämä mahdollisuus poistuisi, jos alue suojeltaisiin!

Forssan Lehden lyhyissä joku kirjoitti, että Forssa maksaa ja Tammela saa hyödyn. Näin voidaan aina väittää, kun on useampi toimija. Maksu ja hyöty ovat todella minimaaliset!

Kun kyseinen alue tuli myyntiin, oli omistajan kanta, että sitä ei myydä vain Tammelan kunnalle. Ostajina ovat nimenomaan kunnat yhdessä.

Tässä vaiheessa olisi ainakin keskusteltava siitä vaihtoehdosta, että palattaisiin alkuperäiseen ajatukseen, jolloin alueella olisi yksi omistaja.

Ostohinta oli aikoinaan 2 milj. markkaa. Siitä voitaisiin määritellä jonkinlainen hinta puolikkaalle ja Tammelan kunta lunastaisi sen.

Koska rahat tuntuvat olevan vähissä, olisi toinenkin vaihtoehto. Alue jaettaisiin, jolloin Tammelalle jäisi puiston puoleinen osuus. Tämän jälkeen kumpikin saisi tehdä osuudelleen, mitä haluaisi. Rahaa ei ratkaisussa tarvittaisi!

Uusimmat

Fingerpori

comic