Mielipiteet

Vielä liikenteestä

Erkki Kaakinen kirjoitti (FL 2.2.) tapauksesta, jossa olisi voinut olla hyvinkin vakavat seuraukset. Otsikkona oli Liikennevaloristeykset ovat vaarallisia!

Vastaavanlaisia tapauksia tapahtuu muissakin risteyksissä. Olen ollut todistamassa itsekin useampia ja kerran nostanut kadulta tajuttoman lapsen, jonka päälle ajettiin mainitulla tavalla suojatiellä. Oma lapsenikin on ruhjottu suojatiellä! Näissä tapauksissa ei liikennevaloilla ollut mitään tekemistä.

Aikoinaan tehtiin tutkimus, jonka tuloksena oli, että yli 90% kuljettajista oli mielestään keskivertoa parempia kuljettajia! Loppuosaan mahtuu silti melkoinen joukko kuljettajia, jotka eivät piittaa säännöistä!

Jos yhden ”läheltä piti” tilanteen perusteella aletaan rustata liikennejärjestelyjä uuteen uskoon, ollaan hakoteillä.

Liikennevaloja voidaan ehkä vähentää! Esim. Nikkarinkadun ja Tampereentien risteyksessä valot ovat olleet pimeänä kuukausimääriä, eikä ihmeellisempiä ongelmia ole esiintynyt. Hämeentien ja Tammelantien yhtymäkohdassa on toiset liikennevalot, jotka mielestäni ovat turvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden kannalta vähemmän tarpeelliset.

Liikenneympyrässä ei toki voi ajaa päin punaisia. Tämä oli myös eräs peruste, kun yhden risteyksen liikennevalot poistettiin, mutta sinne tultaessa tai lähdettäessä voi ajaa silti jonkun liikkujan päälle!

Olen monen mielessä leimaantunut ympyröiden vastustajaksi. Saan melko usein vastata tehtyyn kysymykseen!

Siksi lopuksi uutinen (FL 16.5. 2010), jossa mainittiin mm, että Pentti Kaunisto esitti kuntalaisaloitteen, jossa esitetään kaavan muuttamista niin, että katuvaraus Hämeentien ja Kartanonkadun väliltä poistetaan sekä kiertoliittymä rakennetaan Tampereentien, Kartanonkadun ja Urheilukentänkadun risteykseen.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun tein ehdotuksen.

Oikein rakennettu kiertoliittymä oikeassa paikassa on erittäin toimiva autoilijoiden kannalta, mutta sillä ei turvata kevyen liikenteen kulkijoita.

Olen edelleen sitä mieltä, että valot ovat tarpeelliset turvallisuuden kannalta nimenomaan liikenteen heikoimmille osapuolille vilkkaammissa risteyksissä! Tällaisia ovat mm. Puistolinnan ja Lyseon risteys!

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti