Mielipiteet

Vielä Ruostejärvi-päätöksestä

Alkaessani lukemaan Forssan Lehteä 11.12. 2018 aamulla en ollut uskoa lukemaani, mutta luettuani uudelleen oli pakko uskoa. Maanantai-iltana ollut kaupunginvaltuuston kokous, jossa enemmistö hylkäsi Vasemmistoliiton ja Tapio Virtasen esityksen, oli yllätys.

Esityksen mukaan Ruostejärven leirikeskuksen kunnostamiseen olisi pitänyt ottaa investointisuunnitelmaan rahaa. Sille olisi pitänyt varata tälle vuodelle 200000 euroa, ja kolmivuotiskaudelle yhteensä 800000 euroa. Tuntuu ihmeelliseltä esityksen hylkäys, kun samalla aletaan suunnitella uusia kohteita, joihin rahaa kyllä riittää, mutta lasten kesäsiirtolaan ei.

Kesäsiirtolan kunnostamisen puolesta oli yli 3800 henkilön nimiadressi. Valtuuston enemmistö käveli siis kansalaismielipiteen yli.

Oma mielipiteeni on aina ollut, että lasten on eriarvoisen tärkeää päästä tutustumaan luonnon moninaisuuteen ja näin saada terve yhteys luontoon,pois kaupunkien ja asutuskeskusten hälinästä.

Tästä asiasta on myös paljon saatavissa tutkimustietoa ja näihin päättäjien kannattaa tutustua, ennen kuin tekevät pitkälle johtavia päätöksiä.

Forssan Lehdessä 15.3.2019 oli artikkeli ”Leirikeskuksen tarpeesta lapsikysely?” Päättäjien keskuudessa vallitsi yksimielisyys, että ”nykynuoria ei leirielämä kiinnosta”

Artikkelissa pohdittiin tutkimuksen tekemistä nuorten keskuudesta. Minkä ikäisten nuorten? Nuoruus on aika laaja käsite, ehkä tämän hankkeen kohdalla pitäisi puhua lapsuudesta.

Tutkimus/kysely pitää kohdistaa oikeanikäiselle kohderyhmälle eli 10-vuotiaille ja siitä nuoremmille. mm. päiväkoti-ikäiset lapset ovat avoimia ja innostuneita luonnon eri osa-alueista, eläimet,vesi,puut,kukat ym.Tämän ikäisille lapsille, maailma on kummallisuuksia täynnä.

Uskallan väittää, että jos tältä ikäryhmältä kysytään kiinnostusta lähteä leireilemään, niin suurimmalta osalta nousee käsi ylös ja ovat intoa täynnä tästä ehdotuksesta.

Tutkimukseen kannattaa kysellä myös alansa ammattilaisilta, varhaiskasvatuksen lastenhoitajilta, heidän mielipiteitään.

Nyt esitänkin, että kerrankin päättäjät tekisivät lasten kannalta heille mieluisia päätöksiä ja tulisivat sieltä pienestä kuplasta ulos, jossa he tällä hetkellä ovat, ja ottaisivat asioista selvää.

Oman lapsuuteni sain viettää maalaisoloissa, jossa puhdas luonto oli ympärillä. Näin ollen opin arvostamaan luontoa ja sen tärkeyttä, jolla on suuri merkitys ihmisen hyvinvoinnin kannalta.

Näihin asioihin on myös tämänhetkisillä lapsilla oltava oikeus, sitä mahdollisuutta emme saa ottaa heiltä pois.

Lopuksi: alue on myyty kauppalalle nimenomaan lasten käyttöön.

Uusimmat

Fingerpori

comic