Mielipiteet

Viilalla linssiin

On suuri ongelma, että kannatuksesta on tullut politiikan sisältöä tärkeämpää. Kannatusta pitäisi tulla sisällön perusteella jos tullakseen on. Perussuomalaiset ilakoivat korkeista kannatuslukemistaan kuin humaltuneet hölmöläiset. Rehellisesti olen iloinen kun mikä tahansa ihmisten hyvinvoinnista huolta kantava puolue pärjää, mutta olen erittäin huolestunut, saavatko ihmiset mitä tilaavat Perussuomalaisia kannattaessaan.

Heidän ohjelmansa, linjaukset ja teot huutavat yhdestä suusta, kuinka sosiaalietuuksia ja -tukia pitäisi leikata ja varakkaiden veroja alentaa, mutta toreilla ja turuilla väitetään etenkin vaalien lähestyttyä täysin muuta. Toteutettu politiikka ainakin tähän asti on palvellut vain rikkainta marginaalia, mutta tämä kritiikki väistätetään toistuvasti persupelkona tai paniikkina.

Nyt kun meillä on hallitus, joka mm. lopetti aktiivimallin, palautti indeksisidonnaisuuksia ja korotti eläkkeitä, niin perussuomalaiset ovat ensimmäisenä lyttäämässä saavutukset. Eikö nämä ole juuri niitä tekoja, joita nyt lupaatte äänestäjille – vaikka hallitusvastuussa leikkaukset siunasitte? Sanotte, ettei ole varaa pitää huolta ja leikkaatte. Niin oikeisto sanoo aina ja leikkaa, mutta säästöjä ei vaan synny vaikka kaudesta toiseen samaa yritetään. Vihdoin koitetaan jotain muuta.

Matti Luostarinen on oikeassa todetessaan, että perussuomalaiset ovat muuttaneet politiikkaa (FL 8.1.). Aiemmin ei ollut tavallista samaan aikaan pelätä Eurooppaan ryntääviä pakolaisvyöryjä ja ihailla Trumpin toimintaa, jonka seurauksena miljoonat ihmiset ehkä vielä joutuvat pakenemaan sotaa. Käyttäydytään kuin pöydälle paskova pulu ja vaaditaan arvostusta ja kunnioitusta tekemättä mitään sen ansaitsemiseksi. Sitten uhriudutaan, kun asiasta mainitaan.

Etenkin humanitaarisessa maahanmuutossa perussuomalaiset näkevät suuria uhkia. Migrin tilastoista selviää, että humanitaarisista syistä oleskeluluvan sai hieman alle puolet hakeneista, reilut 2500 henkeä. Lisäksi maahan otettiin 750 kiintiöpakolaista. Tähän noin 3300 maahantulijan vuosittaiseen määrään pohjautuu persujen maalaamat uhkakuvat islamisaatiosta sun muusta. Näistä ihmisistä aiheutuvista kustannuksista leikkaamalla perussuomalaiset aikovat lopettaa “velaksi elämisen” ja hoitaa “omat” ensin.

Taustalla elää Pauli Vahteran näennäisesti julkisiin tietoihin perustuva virheelliseksi osoitettu arvio, jonka mukaan maahanmuutto maksaa Suomelle 3,2 miljardia vuodessa. Arvio sisältää mm. perustelemattoman väitteen kiinteistöjen arvojen laskusta ottamatta kantaa, onko kyseessä julkis- vai yksityisomisteinen kiinteistö. Myöskään mitään tuloja ei ole huomioitu. Todellisuudessa hallitus esittää maahanmuuttoon käytettäväksi reilua kymmenesosaa Vahteran “laskelmasta”. Jos perussuomalaiset eivät nyt itse valehtele, he kyllä hyväksyvät valheet, kun ne heille sopii.

Jos köyhät, opiskelijat ja muut yhteiskunnan tukea tarvitsevat haluavat äänensä oikeistolaiselle talouspolitiikalle antaa, niin sitten mennään niin. Sitä en sen sijaan hyväksy, että käytetään hyväksi ihmisten luottamusta ja myydään sika säkissä.

Uusimmat

Fingerpori

comic