Mielipiteet

Viisaita päätöksiä – Hienoa, että selvitetään kouluverkosta kaikki vaihtoehdot, toivottavasti perusteellisesti ja puolueettomasti

Kuva: Silja Viitala
Kuva: Silja Viitala

Kiitos sivistys- ja tulevaisuuslautakunnalle viisaasta päätöksestä. Hienoa, että selvitetään kaikki vaihtoehdot. Toivottavasti selvittely on perusteellista ja puolueetonta.

Itse olen edelleen sillä kannalla, että esikoululaiset siirrettäisiin omiin lähikouluihinsa. Se on pedagogista tulevaisuutta ja takaa lapsille ehyttä polkua tuttujen lasten kanssa. Esimerkiksi oma esikoululaiseni on menossa Talsoilan kouluun ryhmästä, jossa ei ole yhtään samaan kouluun menevää lasta. Onnekseen lapseni on reipas ja sosiaalinen, tällainen lapsi selviää siitä varmasti. Mutta ujommalle lapselle tilanne olisi todella ikävä.

Alkuopetuksen yhdistäminen poistaisi tällaiset sosiaaliset ongelmat, lisäisi koulujen tilan käyttöä ja henkilökunnan moniammatillista yhteistyötä lapsien hyväksi sekä vähentäisi koulukuljetusten tarvetta ja kuluja ja poistaisi ulkopuoliselle menevän vuokrarahan.

Kouluverkkoa ja tulevaisuutta tulisi katsoa rauhassa, hosumatta äkkinäisillä päätöksillä. Sanotaan, että parempi katsoa kuin katua. Ainakin tässä tilanteessa se pitää paikkansa. Ensin tulisi katsoa, kuinka Monikylä lähtee käyntiin ja jospa esikoululaiset siirrettäisiin lähikouluihinsa, kuinka pitkään se pitäisi kaikki koulut vireänä. Vasta useamman vuoden kuluttua voisi sitten katsoa koulujen silloista tulevaisuuden ennustetta.

Toivotaan lisää järkeviä päätöksiä lähikoulujen ja lapsien puolesta.

Uusimmat

Fingerpori

comic