Mielipiteet

Virheellistä realismia

Suhosen Alpon pakinassa (FL 15.4.) oli asiavirhe. Espanjassa asuvat suomalaiset maksavat verosopimuksen mukaisesti tulo- ja pääomaveronsa Suomeen. Espanjaan ei siis luikita veroja pakoon. Syyt ovat muualla: apuvälineillä kulkeminen, monet sairaudet (psori, astma, reuma ym.) ja mukava ilmasto.

Andalusia onnistui muita Espanjan maakuntia paremmin viruksen torjunnassa. Fuengirolan tarmokas kaupunginjohtaja Ana Mula sulki kaikki paikat ravintoloita myöten. Ei tainnut kysyä lakivaliokunnan lupaa. Neiti Anan toimenpiteitä on mm. kaikki kaupat ,baarit, ravintolat suljettiin heti, hotellit tyhjennettiin heti, yli 70 v. eivät saa liikkua ulkona, autossa saa olla vain yksi henkilö, ruokakaupassa pitää olla kasvosuojain ja käsineet, kaupan ovella kaksi vartijaa päästää vain muutaman asiakkaan kerralla sisälle. He saavat kertakäyttökäsineet.

Koiraa saa ulkoiluttaa vain yksi ihminen kerrallaan 150m:n läheisyydessä kodista. Katuja pestään ja desinfioidaan 24/7, rannat ovat edelleen suljettuna, taksissa saa olla vain yksi matkustaja (ei edes aviopari). Ja jos liikut kadulla, sinun on todistettava liikkumisen syy. Sakot vaihtelevat 400 – 2000 euroon.

Ihmettelin tässä lehdessä valokuvaa, jossa forssalaisen kaupan aula oli täynnä ihmisiä ja ilman suojaimia.

Ei koronaa pakoon pääse Suomeen muuttamalla. Täällä Espanjassa varotoimet ovat paljon tiukemmat. Kaupassa käynnin jälkeen suositellaan kauppavaatteiden pesua.

Mitä tulee terveyden huoltoon, Espanjassa se on ilmaista (maksetaan verovaroista). Se on yhtä hyvää kuin Suomessakin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic