Mielipiteet

Visit Finland

Tasavallan presidenttimme Sauli Niinistö on voimakkaasti kääntänyt niin katseensa kuin toimintansakin ulkopoliittisesti merkittäviin globaalisiin kysymyksiin kuten esimerkiksi Pohjoisen jäämeren alueen niin kutsutut ”kalottikysymykset” kuten esim. rata- ja väylähankkeet jne.

Eritoten presidenttimme on nostanut esiin nimeämänsä ”mustan hiilen” kysymyksen tavatessaan maailman johtajia jättämällä viisaasti ympäristön suojelun puheissaan sinällään nimeämättä lähestyessään ympäristöasiaa vähän niin kuin ”keittiön oven” kautta pehmeämmin keinoin.

Sauli Niinistö on presidenttinämme ilmiselvästi erityisen huolestunut maailmalla vellovista kriisi- ja sotapesäkkeistä, minkä kantansa hän on myös selväsanaisesti tuonut julki niin Venäjän presidentti Vladimir Putinille kuin myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpillekin.

Molemmat suurvaltojen johtajat, Putin ja Trump, tapasivat maanantaina 16.7.2018 toisensa niin kutsutusti ”nokat vastakkain” presidenttimme isännöiminä Helsingissä. Tapaamista voitaneen verrata jopa ETYK-kokoukseen vuosikymmeniä sitten?

Presidenttien tapaaminen lieneekin lähinnä ensiaskelma suurvaltojen tulehtuneiden suhteiden lämmittelylle, mikäli heidän agendallaan on rauhan rakentaminen Telluksemme erinäisten kriisien ratkaisemiseksi.

Suomi on ollut jo vuosikymmeniä nk ”neutraalina valtiona” luonnollinen kohtauspaikka idän ja lännen valtiomiehien kahdenkeskisille dialogeille, joissa presidentti Sauli Niinistön rooli neuvottelupaikan tarjoavana isäntänä on kiistaton.

Maailman lähes parituhatpäinen mediaväki jakoi Suomesta ”Visit Finland” -iskulausein pelkästään positiivista kuvaa, jonka arvoa on vaikea arvioida saatikka sitten rahassa mitata. Myönteinen maailmalle levinnyt Suomi-kuva on varovaisestikin sanottuna hyvin merkittävä eikä tämä ole poliittista retoriikkaa vaan faktoihin tukeutuva tosiasia!

Raimo Rönkkö


Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti