Mielipiteet

Vt 2 seuraavaan hallitusohjelmaan

Valtatie 2 on Suomen tärkeimpiä rahtiliikenteen väyliä. Hämäläisiä se palvelee tietenkin myös kaikessa työ- ja asiointiliikkumisessa. Tietä on parannettu pienissä erissä lähtien liikkeelle pääkaupunkiseudulta mutta kunnollinen perusparannus on jäänyt vielä odottamaan.

Kakkostien kehittämiseksi on perustettu maakuntaliittojen ja viranomaisten yhteinen neuvottelukunta. Vetovastuussa on Satakunnan liitto, jolle kakkostien remontti on nousemassa maakunnan ykköshankkeeksi. Myös me hämäläiset olemme olleet hyvin aktiivisia, sillä valtatie kulkee toiseksi pisimmän osuutensa juuri täällä. Kakkostie on meillä maakunnallisena tavoitteena pääradan junayhteyksien rinnalla.

Liitot ovat laatineet kehittämisohjelman ja arvioineet sen kustannuksia. Porin päässä tärkeimpinä nähdään tien nelikaistaistaminen nykyistä pidemmälle. Tärkeitä ovat myös eritasoliittymät kuntataajamien kohdalla. Tavoitteena on nostaa tieliikennenopeudet kauttaaltaan sataseen.

Hämäläisiä erityiskohteita ovat Humppilan alueen liikennejärjestelyt, Forssan Autokeitaan alue sekä Eerikkilän risteys Tammelassa. Näiden lisäksi tavoitteena on lisätä edelleen ohituskaistojen määrää sekä parantaa bussilaitureiden tasoa. Päällyste- ja riista-aitaremontit ovat osa isoa kokonaispakettia.

Paketin hinta-arvio on vielä suuntaa antava, sillä yksityiskohtaisia parannussuunnitelmia ei joka kohteelta vielä ole. Karkeasti voidaan arvioida, että yhteysväliä saataisiin modernisoitua 70–100 miljoonan euron panostuksella huomattavasti.

Neuvottelukunnan tärkein tavoite on saada kakkostien yhteysväli seuraavaan hallitusohjelmaan. Tavoite on haastava, sillä hallitusohjelmatasolle päätyy erittäin vähän yksilöityjä tiehankkeita. Tavoitetta ajavat kuitenkin viisi maakuntaliittoa yhdessä, joten poliittisia hartioitakin on saatu levennettyä. Avainasemassa ovat hämäläiset ja satakuntalaiset tulevat kansanedustajat. He tarvitsevat nyt laajan tuen voidakseen ajaa maakunnan kärkihankkeita.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti