Mielipiteet

Mielipide: Ydinvoiman turvallisuus on kiinni arvioijasta – Välillisiä kuolemia voidaan vain arvioida tilastollisesti, mutta ei todentaa

Kuva Olkiluodon ydinvoimalan valvomosta. Kuva: Jane Iltanen / LM
Kuva Olkiluodon ydinvoimalan valvomosta. Kuva: Jane Iltanen / LM

Fennovoima Oy:n kehityspäällikkö Juha Miikkulainen ylisti ydinvoiman paremmuutta muihin energiamuotoihin nähden (FL 31.12). Hänen mukaansa ydinvoima on turvallisin energiamuoto. Onhan ydinonnettomuuksissa välittömästi kuolleita alle sata. Välillisiä kuolemia voidaan vain arvioida tilastollisesti, mutta ei todentaa.

Todentamattomia kuolemantapauksia onkin Greenpeacen mukaan 93000. Venäjän tiedeakatemian mukaan 210 000. Venäläisen professorin mukaan 900 000. Kukapa tällaisiin lukuihin uskoisi, kun niiden esittäjät eivät pysty näyttämään yhtäkään ruumista. Miljoonat ihmiset ovat altistuneet tappavalle säteilylle, mutta ovat edelleen hengissä. Eikö se ole selvä todiste siitä, että meitä pelotellaan ydinvoimalla?

Taidan kuitenkin olla todellinen jääräpää, kun edelleen vastustan ydinvoiman lisäämistä. Kaiken järjen mukaan Juha Miikkulainen ymmärtää asian paremmin kuin minä.

Uusimmat

Fingerpori

comic