Mielipiteet

Yhdistykset näivettyvät

PRH poistaa yli 40 000 yhdistystä rekisteristä toimimattomuuden takia.

Forssassakin on hakuammunnalla saatuna noin sata yhdistystä, joista arvelujen mukaan vain noin puolella on jonkinlaista toimintaa. Viimeinen lopettava yhdistys on kuulohuoltoyhdistys. Edes hallitukseen ei yleensä saada jäseniä puhumattakaan muista jäsenistä. Yhdistysten toiminta on minimaalista. Aktiivit löytyvät yleensä vain hallituksista, jos sieltäkään. Kuukausikokouksiin tulee 10–20 jäsentä, jos kahvia ja pullaa on saatavavilla ilmaiseksi.

Ei auta vaikka hallitus varaisi jonkun hyvän luennoitsijan tai jopa ministerin paikalle.

Eräs jäsen moitti, että miksi yhdistyksellä ei ole riittävästi toimintaa. Pakko oli läväyttää eteensä lista, jossa oli yhdistyksemme viime vuoden toiminta. Listalla oli 20 erilaista tapahtumaa. Oli retkiä, kulttuurimatkoja, mielenkiintoisia luentoja ym. Silti jäseniä oli paikalle vaivautunut kk-kokouksiin max 15 henkilöä. Vai että ei ole yritystä.

Joku eläkeliiton Forssan yhdistys kyllä saa väen liikkeelle, mutta onhan 1200:sta jäsenestä mistä ottaa. Toinen yhdistys, joka saa väen liikkeelle, on Kulttuuri Axel. Puheenjohtaja Mattilan Sami on suhteillaan saanut monta Suomen ykkösbändiä Forssaan keikkailemaan ja väen musiikinnälkä on tyydytetty.

Epätoivoinen yritys oli perustaa Forssaan oma epilepsiayhdistys. Suomessa on n. 60 000 epilepsiaa sairastavaa. Forssassakin varmaan satoja. Paikalle saatiin liiton toiminnanjohtaja Virpi Tarkiainen. Paikalla Scadicissa oli n.10 kiinnostunutta. Osa Kanta-Hämeen epilepsiayhdistyksestä. Seuraavassa kokoontumisessa paikalla oli 5 jäsentä. Muut vieläkin pelkäsivät leimautumista. Epilepsia ei ole kaatumatauti. Epilepsia on oire, ei sairaus. Esim. Turussa ja Loimaalla yhdistys toimii voimakkaasti nimellä kaverikahvila. Vertaistuki on parasta tukea.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että yhdistystoiminta kannattaa. Toiminnasta saa, jos ei muuta niin uusia ystäviä ja paljon tietämätöntä tietoa.

Keijo WääriLHKS puh.joht.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti