Mielipiteet

Yhteys?

Kahdella asialla tuntuisi olevan sama päämäärä. Ensimmäinen asia on tänä parhaillaan kiehuva irtisanomisen heikennys pienissä yrityksissä. Toinen asia, joka taas ei ole lainkaan näkyvillä, on hanke, joka etenee mielestäni hiljaisuudessa mutta varmasti, koska siihen löytyi useita rahoittajiakin. Jo viime vuonna puhuttiin ns. ohituskaistasta tarkoittaen hanketta, joilla työllistettäisi 2500 maahanmuuttajaa ohi suomalaisten työttömien. Hanke on silloin lähtenyt käyntiin, mutta eipä siitä ole julkisuudessa juuri kuulunut.

Viime viikolla oli joku pikainen uutisvälähdys, jossa mainittiin, että hanke on työllistänyt 1000 maahanmuuttajaa, siis ohitettu omat työttömät. Hanke on käynnissä ensi vuoden loppuun asti, joten hallitus tarvitsisi lain irtisanomisen helpottamiseksi, eli koulutusta ja työpaikkoja vieraille.

Tässä hankkeessa on herra Kataisellakin toimensa pelissä, koska iloitsi, että Suomi on tässäkin toiminnassa ”eka”. Sieltähän EU:n investointirahastolta se suurempi rahoituseräkin tuli. Siellä maailmalla on helppo tehdä myyräntyötä kotimaan tuhoksi. Ensin puhuttiin, kuinka siellä pöydissä voidaan pitää kotimaan puolia, siellä ollaankin juonittelemassa.

Tässä meneillä oleva hanke on varmasti alkusysäys, niitä tulee seuraava ja seuraava.

Ainahan työntekijän asemaa on yritetty heikentää kautta aikojen, mutta nämä kaksi edellä esitettyä hanketta tuntuvat puhaltavan yhteen hiileen.

Ritva Kuusinen Frs.

Uusimmat

Fingerpori

comic