Mielipiteet

Yläkoulun vanhemmat digiverkon puolesta Tammelassa

Tammelassa velloo kouluverkkokeskustelu. Soutaa ja huopaa. Poliittisen ja taloudellisen tilanteen keskiöstä on unohtunut se tärkein eli oppilaat, meidän lapsemme. Haluamme tuoda nyt perheiden äänen esiin.

Forssan Lehti kirjoittaa 14.4.2018, että Tammelan koulukeskuksen digiverkko on jäänyt kouluasian jalkoihin. Huonosti toimiva langaton internetverkko aiheuttaa ongelmia satojen koululaisten ja kymmenien opettajien koulutyöhön koulukeskuksessa joka ikinen päivä. Arvokasta työaikaa hukataan, kun opettaja joutuu käyttämään lähes puolet oppitunnista siihen, että jokaisen oppilaan laite yhdistyy verkkoon eikä kaikki välttämättä onnistu siinä lopultakaan.

Opettajat laativat hienoja digiopetussuunnitelmia, mutta niiden toteuttaminen on aivan mahdotonta puutteellisilla työkaluilla. Ei ompelemaankaan opi kunnolla, jos ompelukone toimii käsityöluokassa vain joka toinen kerta. Uutisen mukaan opettajat ovat tilanteeseen turhautuneita, mikä on täysin ymmärrettävää. Mutta tilanne on uskoaksemme kuitenkin ratkaistavissa.

Kaikki tammelalaiset oppilaat käyvät yläkoulunsa koulukeskuksessa. Näin ollen toimiva ja ajanmukainen digiverkko laitteineen on tasapuolisesti kaikkien tammelalaisten yläkouluikäisten käytössä. Me vanhemmat haluamme, että jatko-opintoihin siirtyvien nuortemme taidot ovat mahdollisimman hyvällä tasolla.

Viimeisimmän uutisen (FL 18.4.18) mukaan ollaan aloittamassa Koulukeskuksen saneerauksen suunnittelu ja rakentaminen vuosina 2018–2022. Saneeraus ja remontointisuunnitelmat kuulostavat tervetulleilta.

Toivottavasti kuitenkaan digiverkko ei jää suunnittelun jalkoihin ja toteudu vasta kun saneeraus valmis. Mikäli näin kävisi, se tarkoittaisi, että yläasteen läpi menisi vielä kymmeniä ja kymmeniä oppilaita joiden koko yläkoulun aikana ei ole ollut toimivaa digiverkkoa. Miten luulette tämän vaikuttavan hänen jatko-opintoihinsa? Onko heidän digiosaaminen ajan tasalla?

Me Tammelan koulukeskuksen yläkoulun vanhempainyhdistyksenä vaadimme, että kunta ryhtyy välittömästi toimenpiteisiin koulukeskuksen langattoman verkon kuntoon saattamiseksi. Digiosaaminen on nykyaikana välttämätön perustaito, ja puutteelliset digitaidot vaikeuttavat nuortemme pärjäämistä jatko-opinnoissa.

Tammenlatva ryTammelan koulukeskuksen yläkoulun vanhempainyhdistys

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic