Mielipiteet

Yle ja MTV3

Ihan kaikkea en ehtinyt päiväohjelmani vuoksi seuraamaan, mutta olipa äärettömän hämmentävää tiedotustoimintaa kummaltakin yllämainitulta medialta. Trumpin ja Putinin huipputapaaminen Helsingissä oli sinänsä varmasti monessakin suhteessa mediaa ja koko maailmaa kiinnostava tapahtuma. Minua kuitenkin Suomen kansalaisena jäi ihmetyttämään televisiomediamme antama kuva tapahtumien kulusta jo sinänsä.

Lähes kaikkien lähetyksiin valittujen asiantuntijoiden sekä toimittajien omissa lausunnoissa ja kommenteissa paistoi taustalla heidän oma ideologinen suuntautumisensa.

Käsittääkseni julkisen median tulee antaa puolueeton kuva tapahtumien kulusta lisäämättä niihin omaa ideologista näkökantaansa. Tämän uskoisin koskevan myös tutkijoita ja analyytikkoja, jotka saavat yhteiskunnan veromarkoista maksun PUOLUEETTOMISTA analyyseistä sekä kannanotoista.

Eikö median tehtäviin yleensä ottaen kuulu tiedottaminen, eikä pyrkimys lukijan tai kansalaisten mielipiteiden propagandamaiseen muokkauspyrkimykseen? Tämä on nyt jo lähes säännönmukaista toimintaa suomalaisessa mediakulttuurissa. Hyvin valitettavaa sinänsä. Kansalaisilta pyritään riistämään vapaa omien mielipiteiden muodostaminen johdattelemalla heitä mediassa esitettävien puolueellisten analyysien ja kommenttien maailmaan.

Sopivasti katosi tekstityskin maailman vaikutusvaltaisimpien presidenttien lehdistötilaisuuden myöhäislähetyksen puolivälin paikkeilla… tosin vain venäjänkielisten osuuksien osalta. Katosiko kielitaito vai eikö annettu kansalaisille mahdollisuutta muodostaa omaa käsitystä Putinin sanomisista ja jätettiin jäljelle vain analyytikkojen ja asiantuntijoiden näkemys tapahtumasta! Hyvä Yleisradio!!! Näin tulee toimia vapaassa maassa, jossa jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiin.

L.P.


Uusimmat

Fingerpori

comic