Mielipiteet

Yöpäivystys

Torstaina 2.4. FL. otsikoi: ”Päivystyksen kilpailutus oli riski”. Niinhän ne kilpailutukset tänä päivänä ovat terveydenhoidon alallakin. Terveydenhoitoa ja kaikkea siihen liittyvää on johdonmukaisesti ajettu kilpailutuksen ja markkinavoimien armoille.

Ylikansalliset jättiyhtiöt terveyden huollossa ovat ottaneet vahvan otteen julkiselle sektorille kuuluvista toiminnoista. Yksityisten voittoa tuottavien yhtiöiden pääsyä markkinoille on perusteltu mm. valinnan vapaudella, palveluiden hintojen alenemisella, tehokkuudella ja palveluiden tason parantumisella. Toisin on pääosin käynyt.

Säästöjä on haettu ja haetaan. Mahdolliset säästötoimet valuvat ylikansallisten yhtiöiden tileille yksipuolisten hinnan korotusten myötä, lääkkeet, koneet, laitteet ja palvelut.

Oma näkemykseni on aluepolitiikan säilyttäminen, terveydenhuollossakin, jolloin oma lähellä tuotettu terveydenhuolto on kaikkia seutukuntalaisia palvelevaa toimintaa mahdollisimman tasapuolisesti.

Sairaalamme yöpäivystyksen säilyminen oli Forssan seutukunnalle ja sen elinvoimalle merkittävä voitto, jos ajattelemme ihminen ja heidän terveytensä sekä turvallisuutensa edellä. Joka tapauksessa ihmisten hyvinvointiin joudutaan satsaamaan jatkossakin yhä enenevässä määrin, mikäli aiomme huolehtia kaikista kansalaisistamme tasavertaisesti.

Nyt tikunnokkaan nostettu kysymys yöpäivystyksen säilyttämisestä sairaalassamme on arvovalinta, ei niinkään talouskysymys . Asiaan joudumme palaamaan 2023, jolloin lupamme päivystyksen osalta päättyy. Toivottavasti päätöksen teossa on tuolloin päättäjiä, jotka pitävät seutukuntamme puolia.

Joissakin FL:n kirjoituksissa ovat arvovaltaiset henkilöt antaneet lausuntoja, jotka ovat halventaneet kansalaisten mielipiteitä ja väheksyneet ulkoparlamenttisia keinoja, jotka kuuluvat oleellisina osina demokratian toteutumiseen. Ei kaikki viisaus asu edustuksellisessa demokratiassa.

Yöpäivystykseen liittyvät eri vaiheet osoittavat markkinatalouden raadollisuutta. Kysynnän ja tarjonnan lait toimivat. Tällaista kehitystä jonka perustana on terveydenhuollon alisteisuus markkina voimille en tue nyt enkä jatkossakaan. Kunnallisvaaleissa oli teemani” Forssalaisten puolesta.”

Toivotan teille kaikille toimijoille sinne sairaalanmäelle etulinjaan voimia ja terveyttä, Ja kaikille Forssan seutukunnan asukkaille terveyttä.

Uusimmat

Fingerpori

comic