Mielipiteet

Yöpäivystys on vetovoimatekijä

Forssan sairaalan yöpäivystys on ikävä kyllä vain yksi esimerkki tämän kylän kuihtumisesta. Erä edustaja totesi, että yöpäivystyksen takia kaupunkiin ei kukaan muuta. Se on totta, mutta päättäjiltä odottaisi hieman laajempaa perspektiiviä asiaan.

Mielestäni olisi syytä todella vakavasti pohtia sitä, miksi kukaan ylipäätään muuttaisi Forssaan. Positiivisina asioina näen kompaktin ja turvallisen kaupungin, jossa peruspalvelut ovat lähellä ihmisten koteja ja työpaikkoja. Ennen muinoin puhuttiin myös lapsiystävällisestä Forssasta. Kaikki nämä hyvät jutut halutaan nyt ehdoin tahdoin ajaa alas.

Se on selvää, että nykyään pitää säästää aina ja kaikkialta. Silti käy mielessä, että kaikki varmasti maksaisivat mielellään hieman enemmän veroja, jos sillä saataisiin edes peruspalvelut säilytettyä.

Itsekin muualla asuneena mielessä on käynyt, että mahdollisen perheen perustaminen on järkevämpää jonnekin muualle, jossa palvelut ovat saatavilla. Tämä on se ydin, joka pitäisi laajemmin päättävällä taholla ymmärtää. 20 vuoden päästä täällä asuvat nykyiset änkyrät, joiden mielestä sairaanhoidon alasajo ei ole vetovoiman este.

Uusimmat

Fingerpori

comic