Mielipiteet

Yöpäivystys pitää säilyttää

Sairastuin loppusyksystä peräkanaa kahteen melko vakavaankin sairauteen, jolloin aluesairaalan yöpäivystys tuli minulle tutuksi.

Ensimmäisellä kerralla hakeuduin päivystykseen myöhään illalla, kun kuume oli 39 astetta ja kivut melkoiset. Perusteellisten tutkimusten jälkeen lääkäri passitti minut Hämeenlinnaan. Kelataksilla kovassa kuumeessa ja kivuissa klo 1:n aikaan yöllä on melkoinen kokemus. No, Hämeenlinnan ensiavussa ei ketään ollut paikalla, kun astelin tokkuraisena sisään. Meni 15 minuuttia, kunnes kaksi vartijaa tuli kyselemään, mitä herra kaipaa. Kerrottuani asian vartija painoi soittokelloa ja hetken kuluttua tuli jo ensiavun hoitajakin paikalle. Siitä sitten ensiapuun, jossa otettiin samat kokeet kuin Forssassakin. Loppuyön odottelin ensiavussa kuumeisena ja kipuisena kokeiden tuloksia.

Minuuttiakaan en ollut sinä yönä nukkunut, kun klo 6 aamulla lääkäri tuli sanomaan, että minä pääsen kotiin. Siinä sitten uupuneena kelataksilla takaisin Forssaan. Seuraavana päivänä jouduin Forssan sairaalaan 5 päiväksi hoitoon, jonka kuluessa minua käytettiin taas Hämeenlinnassa kelataksilla edestakaisin röntgenissä.

Toisen kerran sairastuin vielä vakavimmin ja silloinkin päivystyksestä minut ohjattiin perustutkimusten jälkeen taas kelataksilla Hämeenlinnaan. 5 sairaalapäivän jälkeen taas kelataksilla Forssaan ja kotiin.

Tämä tarina vaan päättäjille, kun mietitte yöpäivystyksen jatkoa. Onko tässä mitään järkeä, että potilaita kuljetetaan sairaina yöaikaan Hämeenlinnaan ja kelataksit nauraa. En heidän ja kelan välistä sopimusta tunne, mutta onhan pitkä keikka parempi kuin 10–15 euron paikallinen keikka. Kun tuliin Hämeenlinnan aluesairaalasta kotiin, niin kelataksi kertoi, että hän on ajanut jo sen päivän aikana kaksi reissua Riihimäen aluesairaalasta ja minun keikka oli toinen Forssaan.

Forssan yöpäivystys pitää ehdottomasti säilyttää. Ei ole mitään järkeä kuskata ihmisiä yöaikaan sairaina Hämeenlinnaan. Varrotaanko sitäkin, että yöaikaan huonoissa keleissä sattuu joku onnettomuus, jossa joku voi vaikka menehtyä. Meitä oli yli 7000 yöpäivystyksen säilymisen puolesta allekirjoittajaa ja seuraamme tarkasti, miten poliitikot tässä asiassa toimivat. Ensi vuonna on kunnallisvaalit ja minun ääni menee ainakin yöpäivystyksen puoltajille.

Uusimmat

Fingerpori

comic