Mielipiteet

Yöpäivystystä pitää jatkaa Forssan sairaalassa – Lopettaminen ei saanut sos.dem. valtuustorymän hyväksyntää

Forssan lehti uutisoi, että Forssan sairaalan yöpäivystys on päättymässä huhtikuun alusta alkaen. Samalla päätyisivät yöaikainen radiologinen toiminta ja päivystyksen niin sanottu takapäivystyslääkäririnki.

Jos päivystys lakkautetaan on se kova isku Forssan ja koko Lounais-Hämeen asukkaille. Näiden toimintojen lakkauttamisella, on myös suuria vaikutuksia sairaalan tulevaisuuden kannalta.

Sosialidemokraatit eivät ole Forssassa tehneet asiasta yhteistä päätöstä. SDP:n forssalaiset edustajat yhtymähallituksessa eivät ole saaneet ryhmältä hyväksyntää yöpäivystyksen lopettamiselle. Tämä selvennys sen vuoksi, että julkisuudessa yksittäisten demareiden esittämät mielipiteet asiaan liittyen ovat siis heidän omia näkemyksiään.

Itse en kuntapolitiikkona lähtisi ikinä arvioimaan sitä, tarvitseeko asiakas lääkärin hoitoa vai ei. Mielestäni on myös todella tylyä ja vastuutonta sanoa yleisesti, että osa potilaista voi odottaa lääkäriä aamuun asti.

Totean myös, että on erittäin surullista, jos poliitikko ajattelee palveluiden tarjoamisesta Forssan seudulla tähän tapaan: ”Kun hammaslääkäripäivystys loppui ja siirrettiin Turkuun, sen kustannukset romahtivat. Kun palvelu ei ole oven takana, sen käyttämisen kynnys kasvaa” (FL 23.1.) Itse en tällaistä ajatusta hyväksy, eikä varmasti moni muukaan kuntapäättäjä.

Yöpäivystyksen lopettaminen näennäisiin säästösyihin vedoten vaikuttaa hätiköidyltä ratkaisulta. Mielestäni yöpäivystystä tulee jatkaa Forssan sairaalassa. Se on keskeinen palvelu koko seudulle. Jos päivystys lopetetaan, uhkaa Lounais-Hämeestä tulla takapajula, jossa ei pääse edes lääkärille yöaikaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic