Mielipiteet

Ypäjän musiikkiteatteri meinaa hypätä näyttelevän ornitologin johdolla suuriin saappaisiin

Pekka Virtanen askaroi linnunpönttöjä musiikkiteatterin hyväksi. Kuva: Tapio Tuomela / FL
Pekka Virtanen askaroi linnunpönttöjä musiikkiteatterin hyväksi. Kuva: Tapio Tuomela / FL

Ypäjän kuuluisin näyttelijä-ornitologi sai sivun verran palstatilaa Forssan Lehdessä 31.3. Eikä suotta.

Nuoruustuttuni on kaiken kiireen keskellä alkanut rakentajaksi. Linnunpönttöjä syntyy kasapäin, kunhan vaan ainekset riittäisivät. Lähes päivittäin Pekka kiikaroi muuttajia Ypäjällä Lavansuon lintutornista.

Pönttörahat on tarkoitus saada Vuonna 85 -esityksen kustannuksiin. Manserock Tampereen Työväen Teatterissa esitettiin vuosien 2006–2013 välissä yhteensä 413 kertaa ja katsojia oli vajaa 300 000. Muista teatterinäytöksistä poiketen ilmoitettiin näytelmän alussa, että valokuvaus on sallittu näytöksen aikana. Toimisikohan tämä Ypäjällä?

Olin yleisössä Tampereella 2007 ja nautin täpöllä. Ajattelin, että parasta teatteria ikinä.

Nyt Ypäjän musiikkiteatteri meinaa hypätä suuriin saappaisiin. No, yrittänyttä ei laiteta. On ainakin ollut pari vuotta aikaa harjoitella.

Jos saa ehdottaa, niin Mauno Pepposen rooli passaisi hyvin Pekalle. Hiusten pituus ainakin riittäisi.

Pekkakin on siis taas kerran luvannut olla mukana, vaikka vuonna 2017 tuli luvanneeksi Seitsemän veljeksen kanttorin roolin viimeiseksi. Mutta mikäpä miestä pidättelemään, kun teatteripalo polttelee.

En tiedä onko Pekalla mökki Ypäjällä. Jokin aika sitten kuolleen monipuolisen viihdetaiteilijan ja sukunimikaiman Jukka Virtasen mökki ainakin on.

Jukka Virtanenhan on tehnyt sanoituksen lauluun Perspirantti Antti, jossa mainitaan myös Pepsodentti Pentti, Ypäjältä miestä joka sentti.

Uusimmat

Fingerpori

comic