Pääkirjoitukset

Erämessuista se tapahtumien kesä nyt lähtee – Tapahtumiin kannattaa osallistua ja viedä sinne myös kesävieraita

Erämessut täyttää 50 vuotta. Kuva: ESKO TUOVINEN

Torstaista lähtien Riihimäellä on juhlittu. Käynnissä on nimittäin 50 vuotta täyttävä Erämessut-tapahtuma Urheilupuistossa. Kyseessä on Suomen vanhin ja suurin eräalan tapahtuma, joka kokoaa tuhansia ihmisiä Riihimäelle.

Normaalisti joka toinen vuosi järjestetty tapahtuma pidettiin viimeksi neljä vuotta sitten. Ei siis ihme, että jo torstaina ennen messuporttien aukaisua alueelle jonotettiin.

Erämessuilla on pitkä ja kunniakas historia. Vuosikymmenten aikana kansainvälisillä Erämessuilla on käynyt reippaasti yli miljoona kävijää.

Viisikymppisiään juhlivalle tapahtumalle syntymäpäivät eivät voisi osua parempaan aikaan. Retkeily, luonnossa liikkuminen, vastuullisuus ja eettinen ruoka puhuttavat enemmän kuin koskaan.

Koronavuodet nostivat myös luonnossa liikkumisen ja kotimaan luontokohteet uuteen nousuun.

Erämessut osuukin otolliseen aikaan, etenkin kun teemana on vastuullisuus. Esimerkiksi Suomen riistakeskus, Metsähallitus, Luonnonvarakeskus ja Maanmittauslaitos esittelevät kestäviä elämyksiä luonnossa. Mukana on myös satoja näytteilleasettajia. Tarjolla on myös asiaa retkeilystä, kalastuksesta ja metsästyksestä.

Metsästysmuseossa voi syyskuuhun asti tutustua messujen historiaan.

Kun messut perustettiin vuonna 1972 oli elintaso noussut sen verran, että harrastuksiin jo panostettiin. 50 vuotta myöhemmin harrastuksiin satsataan jo huomattavasti enemmän.

Kansainväliset Erämessut ovat pystyneet Riihimäellä ja kaupunki on messuistaan tunnettu. Messut keräävät aina ympäri Suomea uskollisia kävijöitä. Juuri näin tapahtumien tulisikin näyttäytyä. Jatkumona, joka antaa sitä mitä lupaa ja kehittyy ajan mukana.

Erämessut käynnistävät Kanta-Hämeessä tapahtumien kesän. Muutaman hiljaisen kesän jälkeen nyt on tapahtumaa joka lähtöön.

Heinämessut ja Kuninkuusravit monine oheistapahtumineen Forssassa, Hämeenlinnassa puolestaan Kantola herää eloon Weekend-festivaaleilla.

Forssan seudulla on Hakkapeliittatapahtumaa, Lounais-Hämeen musiikkipäiviä, Pick Nickiä ja Pentinkulman päivät Urjalassa unohtamatta lukuisia kuvataidenäyttelyitä ja kesäteatteriesityksiä.

Tapahtumiin kannattaa osallistua ja viedä sinne myös kesävieraita. Näin saamme jatkuvuutta ja tunnettuutta hienoille tapahtumille, jotka eivät synny itsestään. Taustalla on usein valtavasti työtä ja talkootunteja

Uusimmat

Fingerpori

comic