Pääkirjoitukset

Hyvinvointikuntayhtymällä on pitävät perusteet filippiiniläishoitajien rekrytointiin

Filippiiniläitaustainen hoiva-avustaja Kristina Piamonte työskentelee Jalkarannan palvelutalossa Lahdessa. Kuva: Juha Peurala

Hoitajapula on kehkeytynyt täksi kesäksi entistä polttavammaksi seutukunnalla kuten koko valtakunnassa. Koska kesäsijaisia ei ole saatu riittävästi, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymässä on turvauduttu erityisjärjestelyihin.

Henkilökunnan suuri joustavuus ja korotetun hälytysrahan maksaminen ovat auttaneet takaamaan hykyn terveyspalvelut. Kotihoito on ollut jo pitkään helteessä.

On totisesti syytä toivoa, että henkilökunta jaksaa urakointinsa eikä uuvahda .

Työvoimapulaan ei ole nähtävissä helppoa ratkaisua , sillä tekijöistä on kautta maan huutava pula, jota tiukentuva hoitajamitoitus vain korostaa.

Hyvinvointikuntayhtymä on monen muun sote-toimijan tavoin kääntänyt katseensa kansainväliseen rekrytointiin.

Kun suomalaisia hoitajia on houkuteltu vuosia töihin Ruotsiin ja Norjaan, Suomeen tekijöitä on pyritty hankkimaan Virosta ja kauempaa Filippiineiltä, joka kouluttaa hoitajia suuria määriä työllistymään ulkomaille.

Hyky on tehnyt työvoiman saamiseksi yhteistyötä Sarastia Oy:n kanssa, jonka lukuun kansainvälistä rekrytointia hoitaa Silkkitie Oy.

Filippiiniläisiä sairaanhoitajia on syksyllä tuossa Forssan seudulle viisitoista, lähinnä vanhusten asumispalveluyksiköihin seudulla. He työskentelevät täällä hoiva-avustajia ja kouluttautuvat oppisopimuksella ainakin lähihoitajiksi.

Kynnyskysymyksenä on riittävä kielitaito, jota parhaillaan hiotaan kieliopinnoin ja joka varmistetaan kielikokeella.

Kaikkien tavoitteena on, että tulijat sopeutuvat uusiin oloihin nopeasti ja myös jäävät maahan. Silkkitien kokemusten mukaan toive toteutunee. Tulijoilla on suuri halu työllistyä.

Integroitumisessa on myös paikallisilla ihmisillä iso rooli. Reilu us ja avoimuus auttavat pitkälle.

Hoitajatuonnin uhkana väijyy kaksien työmarkkinoiden kehittyminen. Kahden kerroksen väkeä emme kaipaa.

Hoitajien tuominen maahan ei ole ideaali mutta mahdollinen malli vaikeassa tilanteessa, kun väestö ikääntyy eikä kotimainen työvoima riitä.

Kansainvälinen rekrytointi on yksi keino lisätä sote-henkilöstöä, mutta se yksin ratkaise suomalaisen vanhustenhoidon ongelmia.

Työolot, työnjako, työilmapiiri ja palkkaus kaipaavat panostusta uusien ja vanhojen työntekijöiden houkuttelemiseksi alalle. Kaiken ytimessä on valtava työkuorma, joka helpottuu vain tekijöitä ja digitalisaatiota lisäämällä.

Uusimmat

Fingerpori

comic