Pääkirjoitukset

Kotimaan kolkilla kelpaa kyllä kuljeskella

Puistokaupunki Forssa ja sen punatiilisiä vanhoja tehdasrakennuksia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Puistokaupunki Forssa ja sen punatiilisiä vanhoja tehdasrakennuksia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kotimaan matkailu on pelastanut sen, mikä koronakesinä pelastettavissa on ollut. Kuluva kesä on ollut Lounais-Hämeessä matkailullisesti edelliskesää vilkkaampi.

Varsinkin heinäkuun lomailukuukautena on seudun majoituspaikoissa ollut hyvin yöpyjiä, mikä on nostanut yrittäjien mielialaa ja toiveita. Isojen hotellien rinnalla myös pienissä majoituspaikoissa on ollut imua.

Tosin superviikonlopun ja muiden seudun isompien yleisötapahtumien peruuntuminen on tehnyt aukkoja majoituspaikkojen varauskirjoihin.

Koronapandemian pitkittymisen vuoksi liikkeellä ovat olleet edelleen vain kotimaiset matkailijat. Ulkomaanreissun sijaan kelpaa matkata kotimaassa ja harrastaa myös lähimatkailua kotiseudulla.

Edelliskesänä kotimaan matkailua jarrutti nykyistä tuntuvammin koronan pelko, vaikka tartuntatapauksia on tänä kesänä ollut enemmän, vaikkakin Forssan seudulla maltillisesti. Tässä näkyy ihmisten turtuminen ja tottuminen tilanteeseen.

Kirona ovat yhä rajoitukset, kun korona jatkaa kulkuaan. Rokotuskattavuuden nousun pitäisi hiljalleen purra ja päästää matkailu- ja ravintola-alan toimijat löysästä hirrestä.

Perinteisen Lounais-Hämeen ja Loimaan matkailuyrityksille on elintärkeää, miten seutukunnan ja alan yritysten markkinointi onnistuu. Se näkyy matkailijoiden määrissä.

Alueen asukkailla on myös vaikutusvaltaa hyvän viestin välittäjinä. Pois hämäläinen vaatimattomuus ja varsinkin vähättely. Ei tarvitse olla maailman metropoli. Pienikin on kaunista.

Kävijöille pitää vain tarjota koettavaa ja nähtävää, elämyspaketteja.

Huomattakoon, että Suomessa on monia pienehköjä mutta matkailullisesti vireitä paikkakuntia omine nähtävyyksineen. Lounais-Hämeellä on keskeinen sijainti ja myös tarjottavaa.

Onhan alueella Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistot, Saaren kansanpuisto, Forssan kansallinen kaupunkipuisto punatiilisine tehdasrakennuksineen sekä luonnon ohella omaleimaiset kunnat eri tapahtumineen.

On museorautatietä, harmaakivikirkkoa, Kuosikeskusta, kesäteattereita, tori-, hevos- ja musiikkitapahtumia.

Lounais-Hämeen matkailun markkinoinnissa ja potentiaalin hyödyntämisessä on vielä jalostamista.

Uusimmat

Fingerpori

comic