Pääkirjoitukset

Kunkkarit on mittava voimainkoitos – Massatapahtuma on melkoinen potti koko talousalueelle

Forssan Kuninkuusraveissa kävi vuonna 2006 lähes 60 000 vierasta. Kuva: Tapio Tuomela

Kuninkuusravit on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista yleisötapahtumista. Forssan Pilvenmäen raviradalla on kunnia järjestää Kuninkuusravit jo neljännen kerran sitten vuosien 1968, 1988 ja 2006.

Kuninkuusraveja on 2000-luvulla seurannut paikan päällä keskimäärin 50 000 katsojaa, kunnes korona iski. Kunkkareihin Seinäjoella uskaltautui viime vuonna vain 15 000 katsojaa.

Forssassa on tarkoitus palauttaa Kuninkuusravit koronavuosien jälkeen takaisin normaaliin, ravikansan vuotuiseksi tapaamispaikaksi, jonka asemaa ei horjuta ravipelien digitalisoituminenkaan.

Forssan Kuninkuusravit näkyy ja tuntuu koko Kanta-Hämeessä. Majoituspaikkoja on varattu ja väkeä saapuu Pilvenmäelle joka suunnasta.

Odotuksia luo se, että kisanäyttämö sijaitsee ruuhka-Suomen keskiössä ja Pilvenmäki on edelleen alueen tunnetuimpia brändejä.

Kuninkuusraveissa on massatapahtumana tarjolla hevosurheilun lisäksi monenlaista oheistarjontaa ja viihdykettä. Viikonlopusta on pyritty rakentamaan ravien oheen eräänlainen elämyksellinen festivaalikokemus, joka houkuttaa paikalle muitakin kuin ravien vakiokävijöitä.

Ravitunnelmaan Pilvenmäellä päästään jo tänään iltapäivällä. Tapahtuman päätähdet, Kuninkuusravien suomenoriit ja -tammat, ovat vauhdissa lauantaina ja sunnuntaina.

Kuninkuusravien järjestäminen on paikkakunnalle ja sen toimijoille iso voimainkoitos, johon on valmistauduttu jo pari vuotta.

Forssan Kuninkuusravit järjestää perinteikäs Forssan Seudun Hippos. Käytännössä järjestelyt ovat vaatineet huiman määrän vapaaehtoisten talkootyötunteja.

Odotetut kymmenettuhannet vieraat asettavat muun muassa liikennejärjestelyille isot vaatimukset. Tärkeää on, että forssalaiset kisavieraat jättävät oman autonsa kotiin ja kulkevat kisapaikalle jalan, pyörällä tai julkisilla välineillä. Vieraat ohjataan päätuloteiltä parkkipaikoille, joista on jatkuva linja-autoliikenne Pilvenmäelle.

Vannoutunut Kuninkuusravien kävijä ei pienistä sateista hätkähdä, mutta ilmoilla on aina vaikutuksensa kesäisten tapahtumien onnistumiseen.

Kuninkuusravit on melkoinen potti koko talousalueelle. Messuvieraat jättävät seudulle toivottavasti miljoonia euroja. Majoituspaikkojen lisäksi ruoka- ja kauppapalveluilla on alueella selvästi enemmän kysyntää. Tapahtuma piristää paikallista liike-elämää, matkailuelinkeinoa ja koko seutua.

Uusimmat

Fingerpori

comic