Pääkirjoitukset

Lasten ja nuorten toiveita on asianmukaisesti kuultu, mutta Akvarellin aktiviteetit eivät yllä skeittailuun asti

Akvarellin pihalle tulee paljon kaikkea vaan ei skeittiparkkia. Ehkäpä joskus myöhemmin alueen läheisyyteen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Akvarellin pihalle tulee paljon kaikkea vaan ei skeittiparkkia. Ehkäpä joskus myöhemmin alueen läheisyyteen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Akvarelli-monitoimikeskuksen piha-alueeseen on ladattu suuria toiveita. Paljon toiminnallista aluetta pihalla onkin lasten, nuorten ja muiden kuntalaisten käyttöön myös iltasella ja viikonloppuisin.

Mutinaakin on kuulunut. On epäilty suunnittelutoimiston taitoja sen pohjalta, että pihasuunnitelma näyttää sekalaiselta sillisalaatilta ja kun skeittiparkkiakaan ei tähän miljoonahankkeeseen saatu sisällytettyä.

Pelkän suunnitelman pohjalta pihatiloja on maallikon vaikea arvioida. Suunnittelija on kuitenkin muuttanut piha- ja istutussuunnitelmia kerkeästi pihatiimin palautteen pohjalta.

Lasten ja nuorten toiveita on myös asianmukaisesti kuultu. Piha-alueella on toivotusti ulkotrampoliineja, kiipeilytelineitä, ulkopingispöytiä, ulkokuntoilua ja parkour-esteitä. Yläkoululaiset saavat kaipaamansa penkit oleiluun sekä katoksen.

On koulukäyttöön ja pelailuun sopivaa pelikenttää sekä Akvarellin sisällä ja useampi ulkona.

Toivottavasti piha pysyy valmistuttuaan iltaisin ja viikonloppuisin siistinä ja kohtaamatta ilkivaltaa. Muutoin sen käyttöön uhkaa kohdistua rajoituksia, mikä olisi suuri vahinko.

Vain ne lasten ja nuorten toivomat skeitti- ja skuuttipaikat loistavat poissaolollaan. Perusteluna on mainittu sekä hintavuus että ontuvuus välituntikäytössä.

Toiveena on, että skeittaukseen ja skuuttaukseen löytyy sopiva paikka Akvarellin läheisyydestä ja ennen kaikkea rahaa hankkeen toteuttamiseen.

Ei pitäisi olla mahdotonta, sillä kelpo ja hyvin huollettu betoniparkki saatiin aikaiseksi Tammelan kunnassa muutama vuosi sitten maansiirtotöineen kaikkineen 100 000 eurolla. Jokioisilla on skeitattu pidempään huokeasti vanerin päällä.

Rullalautailualuetta on penätty Lasten Forssa -kyselyn lisäksi Forssan nuorisovaltuustossa jo kolme vuotta sitten ja myös viime toukokuussa tehdyssä valtuustoaloitteessa.

Harrastajien lohtuna on nyt se, että skeittiparkkiasiaan on tarkoitus palata liikuntapoliittisen ohjelman liikuntapaikkarakentamisen suunnitelmaosiossa.

Osana lapsiystävällinen kunta -tavoitetta Forssan kaupunki on pyrkinyt tunnistamaan harrastamisen vaikeuksia. Skeittauksessa on ainakin helppo todeta, mistä kenkä puristaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic