Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei tämä vielä itkun paikka ole – Kanta-Hämeellä on erinomaiset mahdollisuudet onnistua hyvinvointialueen kehittämisessä

Vuonna 2020 julkaistun tilaston mukaan Kanta-Hämeen terveyskeskusten lääkärien virat oli täytettynä 98,6-prosenttisesti, yhtä hyvään tulokseen pääsi vain kaksi muuta sairaanhoitopiiriä. Väestöön suhteutettuna tarvittaisiin kuitenkin lisää työvoimaa.

Selvittelyjen mukaan erityisesti julkisella puolella lääkäreille on lisätty huomattavasti velvoitteita, jotka eivät varsinaisesti kuulu lääkärin työhön. Tämä lisää työn rasittavuutta, vähentää työssä viihtyvyyttä ja todellisuudessa vähentää työvoimaa.

Lääkärien, hoitajien ja sihteerien työnjakoa pitäisi rationalisoida, jotta jokainen voisi tehdä sitä työtä, minkä parhaiten hallitsee. Riihimäelle saadaan tänä vuonna 4 uutta lääkärin virkaa ja Hämeenlinnaan yksi lääkärihoitaja työpari. Näillä saadaan hieman korjausta tilanteeseen.

Hieman vielä resursseja lisää, työn rationalisointi, työolosuhteiden parantaminen, digitalisointi, etävastaanotot. Näillä järjestelyillä on mahdollista päästä takaisin omalääkärijärjestelmään.

Omalääkärijärjestelmän on todettu vähentävän kustannuksia, vähentävän erokaissairaanhoidon käyttöä, lisäävän potilaiden terveyttä ja vähentävän kuolleisuutta.

Aika kova juttu.

Hoitajien rekrytoinnissa työolosuhteiden korjaamisen lisäksi palkkojen korjaaminen on ensiarvoisen tärkeää. Tähän on laaja yksimielisyys.

Kanta-Hämeellä on erinomaiset mahdollisuudet onnistua hyvinvointialueen kehittämisessä: oma vahva laajasti päivystävä synnytyssairaala, erikoissairaanhoitoon integroitu maakunnallinen päivystys, maakunnallinen sähköinen sairaskertomusjärjestelmä. Voi itkeäkin välillä, mutta kyllä tästä hyvä tulee!

Alpo Hirvioja

sisätautilääkäri

Hml. kaupunginvaltuutettu, soteltk.vpj

aluevaaliehdokas SDP