Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palvelut paranevat vain tekemällä hyviä päätöksiä – Ensimmäiset aluevaltuustot luovat pohjan hyvinvointialueen toiminnalle ja palvelujen kehittämiselle pitkälle tulevaisuuteen

Juuri julkaistun kyselyn mukaan vain noin joka kymmenes vastaaja uskoi sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden ja laadun paranevan uusien hyvinvointialueiden perustamisen myötä. Päinvastoin, suuri osa vastaajista arvioi, että sekä saatavuus että laatu heikkenevät.

On selvää, että itse uudistus sinällään ei muuta palvelujen saatavuutta tai laatua – ei heikennä eikä paranna. Muutos parempaan vaatii päätöksiä – ja siinä sote-uudistus ja hyvinvointialueet voivat tuoda uuden, paremman tilanteen.

Ensimmäistä kertaa valitsemme poliittiset päättäjät, joiden tehtävänä on vain ja ainoastaan sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen asioista päättäminen. Heidän harteillaan on vastuu siitä, paranevatko vai heikkenevätkö palvelut. Siksi on erittäin tärkeää, että jokainen meistä on vaikuttamassa aluevaltuustojen kokoonpanoon.

Sillä tälläkin alueella palvelut paranevat vain tekemällä hyviä päätöksiä. Ja sitä varten meidän on valittava hyviä päätöksentekijöitä. Meillä kaikilla on nyt mahdollisuus omalla äänellämme vaikuttaa siihen, ketkä näitä päätöksiä tekevät ja sitä kautta siihen, millaisia päätöksiä tehdään.

Ensimmäiset aluevaltuustot luovat pohjan hyvinvointialueen toiminnalle ja palvelujen kehittämiselle pitkälle tulevaisuuteen. Siksi äänestäminen näissä vaaleissa on yksi alullaan olevan vuosikymmenen merkittävimmistä toimista.

Sari Kaakinen

Harri Virta

aluevaaliehdokkaat (sd) Tammelasta