Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuutajärvi-brändi tekee toista tuloaan, kun kiinteistöt otti vastuulleen yrittäjä Ari Salmi

Nuutajärven lasikylän väki ei jäänyt vain kaiholla muistelemaan lopettanutta lasitehdasta vaan on katsonut odottavaisena tulevaisuuteen.

Lasikylän kulttuurisäätiö tarttui itsenäisten lasintekijöiden ja käsityöläisten myötävaikutuksella rohkeasti toimeen ja osti kulttuurihistorialliset kiinteistöt nimellisellä hinnalla Fiskars-konsernilta.

Lasiuunin hankinta oli tärkeä tekijä lasialan koulutuksen säilymiselle Urjalassa.

Viime vuosien onnistumisiin on luettavissa Lasiakatemian lisäksi myös kahvila-keittiö-kylähotelli, joka on huolehtinut matkailijoiden tarpeista.

Korjausta vaativa kiinteistökanta osoittautui kulttuurisäätiölle raskaaksi hoitaa. Nimekäs kulttuurisäätiön valtuuskunta otti sitten tehtäväkseen muuttaa talouden kurssia.

Valtuuskunta tiesi, ettei lasikylää pelasteta vain me-hengellä vaan merkittävillä panostuksilla ja kantavalla yritystoiminnalla. Valtuuskunnan avuihin kuuluvat laajat henkilökohtaiset suhteet.

Nuutajärven Pruukille löytyi säätiöläisten iloksi ja helpotukseksi lasikylään ja sen kiinteistöjen laittoon sitoutunut ostaja, raumalaisyrittäjä Ari Salmi.

Nuutajärvi on Suomen vanhin lasikylä, jossa on suojeltua rakennuskantaa etenkin 1800-luvulta. Niihin on ajan saatossa päässyt kertymään korjausvelkaa, joten tehtävää riittää paitsi niiden kunnostamisessa myös käyttöasteen nostamisessa.

Ratkaisevaa lasikylän menestyksen rakentamisessa on luja tahto ja usko elinvoimaan sekä riittävästi pääomaa.

Kunnianhimoisissa suunnitelmissa on nyt taiteilijapajojen kunnostuksen ohella lisätä hotelli- ja ravintolatiloja.

Lasikylällä on hyvät ainekset nousta houkuttavaksi ympärivuotiseksi käyntikohteeksi.

50 000 kävijää vuodessa ei ole minkäänlaista haihattelua, kun historiaa henkivässä paikassa riittää koettavaa vuoden ympäri. Keskiössä pitää luonnollisesti olla kädentaitoja palveluilla kuorrutettuna.

Nuutajärven lasitehtaan loiston päivinä kävijöitä oli moninkertaisesti. Nyt yhden tehtaan sijaan on yli 30 lasitaitajan yhteisö.

Kulttuurisäätiön ja Urjalan kunnan yhteisen kehitysyhtiön perustaminen tukahtui sauhuunsa, mutta se ei estä lasikylän uutta nousua.

Vaativassa tehtävässä auttaa se, että Nuutajärvi-brändi on jo entuudestaan olemassa.