Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Persujen usko Riikka Purraan ei horju julkisesti – Kuinka uskottava puheenjohtaja on, jos puoluetoimisto voi synnyttää minkälaisen kampanjan tahansa?

Nyt jo sisältäkin myönnetään, että aluevaalikampanja epäonnistui, eikä sotea tunnettu. Todennäköisesti kulisseissa kuhisee voimakkaasti, mutta julkisesti yritetään pitää pokka.

Ylen tuoreen kannatusmittauksen mukaan perussuomalaiset pitää edelleen kolmatta sijaa kokoomuksen (21,2%) ja sdp:n (19,0%) jälkeen, mutta puolueen kannatus on laskenut merkittävästi Ylen edellisestä kannatusmittauksesta.

Nyt perussuomalaisia kannatti 15,0 prosenttia vastaajista. Siinä on 3,3 prosenttiyksikön lasku edelliseen kannatusmittaukseen.

Aluevaaleissa perussuomalaiset eivät saaneet äänestäjiään liikkeelle. Aluevaalit olivat puolueelle suuri pettymys, josta on oltu hiljaa.

Tosin hämeenlinnalainen perussuomalainen Teppo Turja antoi palaa jo aluevaali-iltana. Hän syytti perussuomalaisten heikosta aluevaalituloksesta puoluetoimistoa ja sen suunnittelemaan vaalikampanjaa. Turjasta tulos oli katastrofaalinen.

Kyseessä olivat hyvinvointialueiden vaalit, mutta perussuomalaisten vaalisloganissa puhuttiin bensan hinnasta.

Näytti vahvasti siltä, että paikallistasollakaan keskustelun suuntaa ei pystytty muuttamaan. Äänestysprosenttikin oli heikko ja näkyi perussuomalaisten kannatuksessa.

Perussuomalaiset ovat selkeästi tutkineet vaalituloksen jälkeen itseään ja syitä heikkoon tulokseensa. Se kävi ilmi Helsingin Sanomien haastattelusta, jossa oli jututettu puolueen piirijohtajat yhtä lukuun ottamatta.

Lähes kaikki piirijohtajat kertovat, ettei puolue päässyt kiinni aluevaalien aihepiiriin. Keskustelua ei yksinkertaisesti osattu käydä oikeista aiheista.

Silti luotto puheenjohtaja Riikka Purraan on julkisuudessa vahva. Se on hämmästyttävää, koska yleensä aina halutaan joku syntipukki löytää. Usein katseet kääntyvät puheenjohtajaan, mutta perussuomalaiset tekevät tässä poikkeuksen. Todennäköisesti kuitenkin kulisseissa kuhisee.

Kysymys kuuluu, kuinka uskottava puheenjohtaja on, jos puoluetoimisto voi synnyttää minkälaisen kampanjan tahansa? Kysyä myös voi, kuka naruja todellisuudessa vetelee? Vahvoja takapiruja on monta: Arto Luukkanen, Matti Putkonen ja Jussi Halla-aho.

Tervettä on kuitenkin se, että heikkoa kannatusta ja vaaleissa epäonnistumista ei lakaista maton alle.