Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Auraajan vastuu? Antavatko vilkkuvat keltaiset valot oikeuden rikkoa liikennesääntöjä?

Olemme taas saaneet nauttia Suomen talvesta. Niin pakkasista kuin lumesta. Joka vuosi tämä aihe vain jaksaa ns. puhututtaa. On ymmärrettävä, että lumen tullessa se halutaan pois tieltä. Ainahan se ei onnistu heti, vaan auraajille varmasti monta paikkaa / tietä mitä aurata puhtaaksi.

Mutta monta vuotta olen ihmetellyt näissä auraajissa jonkin näköistä kokonaisuuden ymmärtämistä. Viikolla aurakuski tuli minua vastaan yksisuuntaista katua väärään suuntaan ja näytti minulle kansainvälistä merkkiä, kun tulin häntä siinä vastaan. Nyrkkiä olen saanut karhukuskilta, kun meni eteen että ei hänen olisi tarvinnut minua varoa risteyksessä. Viikonloppuna karhukuski tuli risteyksestä suoraan eteen, minulla vihreät, hänellä punainen valot, sama tilanne oli 10-tiellä. Antaako keltaiset valot, jotka vilkkuu, oikeuden rikkoa liikennesääntöjä tai aiheuttaa vaaratilanteita?

Ja antaako joku laki oikeuden ajaa lumet omalle tontille? Mutta jos työntää lumet kunnan tontille, niin joku siitä soittaa. Haluaisin, että auraajat myös miettivät muita, kun tiellä liikkuvat.

Muu tienkäyttäjä