Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikkien aikojen koutsi Jukka Jalonen – Leijonien olympiakullassa vahva kantahämäläinen sävy

Riihimäkeläinen Jukka Jalonen on kerta toisensa jälkeen koonnut yhteen pelaavan, voittavan joukkueen. Tällä kertaa Leijonat teki historiaa ottamalla olympiakullan.

Pekingin olympialaiset jäävät monella tavalla mieleen.

Koronajärjestelyt olivat ennennäkemättömän tarkat ja tiukat. Jatkuva testaus loi epävarmuutta koko Suomen kisajoukkueeseen.

Samaan aikaan sodanuhka Ukrainan yllä on ollut suurempi kuin koskaan ja kulisseissa on kuhissut enemmän kuin vuosikymmeniin. Sen vuoksi myös kisojen päätöspäivä on pelottanut. Mikä on Putinin seuraava siirto?

Kiekkoleijonien ympärillä alkoi vouhotus siitä päivästä lähtien, kun selvisi, etteivät NHL-pelaajat ole kisoissa mukana.

NHL-pelaajien puuttuminen teki Leijonista kisojen suosikin. Perinteisesti suomalaisten on ollut vaikea kantaa ennakkosuosikin viittaa, mutta nämä kisat osoittivat, että menneet ovat menneitä.

Ensin Iivo Niskanen hiihti ylivoimaisesti kultaa miesten 15 kilometrillä. Varhain sunnuntaiaamuna Leijonat voitti ensimmäisen olympiakultamitalin riihimäkeläisen Jukka Jalosen johdolla.

Vaikka valmentajat eivät saa olympiakisoissa mitalia, Jalonen todisti olevansa kaikkien aikojen Leijona-koutsi. Hän on voittanut jääkiekon maailmanmestaruuden kahdesti, alle 20-vuotiaissa kerran ja nyt olympiakultaa. Jalonen on kerta toisensa jälkeen koonnut voittavan joukkueen, joka pelaa yhdessä, ei yksilöinä.

Kantahämäläisiä oli joukkueessa muitakin kuin Jalonen.

Forssalaislähtöinen Hero Mali oli jälleen Leijonien mukana fysioterapeuttina. Kapteeni Valtteri Filppulakin on kesälounaishämäläinen.

Hämeenlinnan oma poika Juuso Hietanen on Leijonien pitkäaikainen taistelija. Joukkueen videovalmentajana toimii HPK:n apuvalmentaja Janne Hietaniemi ja maalivahtivalmentajana hämeenlinnalainen Kari Lehtonen. HPK-taustaa löytyy viime vuosilta myös Sakari Manniselta, Niklas Frimanilta sekä apuvalmentaja Ari-Pekka Seliniltä. Myös joukkueen hieroja ja isähahmo Juha Sulin on Hämeenlinnasta. Onnea!

Tästä on hyvä jatkaa kevään jääkiekon MM-kotikisoihin. Henkisesti kotikisat ovat kuitenkin aina vaikeat. Jukka Jalonen on näyttänyt, ettei se tunnu missään. Yhteispelillä kaikki on saavutettavissa.