Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Alkaako Vladimir Putinin kausi hiipua? Oliko Ukraina kuitenkin liian suuri pala haukattavaksi?

Pitkään jatkunut presidenttikausi Venäjällä on ollut poikkeuksellinen. Nyt siihen on tullut lommo ja viekö se Putinilta myös 20 vuotta jatkuneen presidentin viran?

Vladimir Putin tuli Venäjän politiikkaan Boris Jeltsinin avittamana. Hän oli avioliitossa Lyudmila Putinan kanssa ja hänellä on kaksi tytärtä.

Vladimir Putin aloitti toisen presidentin kautensa, oltuaan välillä pääministerinä neljä vuotta, 2012. Pian tämän jälkeen, eli seuraavana vuonna Lyudmila Putina päätti lähteä ja 30 vuotta kestänyt avioliitto jäi taakse.

Oliko Vladimirilla jo tämän jälkeen suunnitelma valloittaa takaisin ”Suuren Venemaan”, eli Neuvostoliiton kadottamia alueita, joiden Boris Jeltsin antoi mennä omia teitään? Siihen alkaa meillä olla epäilyksiä, kun seuraamme nykypäivän tapahtumia Ukrainassa.

Eli Valdimir Putin on ilmeisesti hautonut tätä ajatusta koko viimeisen presidenttikautensa ja nyt hän pani sen täytäntöön. Oliko tämä ehkä kuitenkin liian suuri pala haukattavaksi, ja se lopettaa hänen kautensa Venäjän presidenttinä? Odotamme, niin näemme, miten siinä käy.

Joka tapauksessa osoittaa täydellistä lepsuutta Venäjän parlamentilta, eli Duumalta se, että se myönsi Putinille vielä kolmannen kauden presidenttinä. Sen jälkeen Putin kokosi niitä vielä itselleen neljännen ja kai viidennenkin. Nyt nähdään, mihin ne johtaa Venäjällä.

Eli Vladimir Putinin ”valtakunnalle” paistaa loppu, mutta tarvitaan vaan yhtä rohkeaa miestä tai naista ja sellaista me odotamme.

Rauno Jokinimi