Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen pomon paikka kiinnostaa – Hakijoiden nimiluettelo antaa ymmärtää, että sopiva tekijähenkilö kyllä löytyy

Kanta-Hämeessä on vetovoimaa. Yhdeksän hakijaa etenee haastatteluihin. Monella on kokemusta hyvinvointialueen johtamisesta, mutta kytkyjä myös muille hyvinvointialueille.

Tällä viikolla tuli todistettua, että Kanta-Hämeessä on imua. Ainakin, jos katsoo hyvinvointijohtajien hakijoiden määrää.

Moni muu hyvinvointialue haki johtajaa aikaisemmin kuin Kanta-Häme. Osa ehti jo valintansakin tehdä. Ennakkoon heräsikin huoli, ollaanko Kanta-Hämeen hakuprosessissa liian myöhässä.

Ei oltu, sillä hyvinvointialueen johtajan paikkaa haki kaikkiaan 24 hakijaa. Se on enemmän kuin muilla hyvinvointialueilla. Esimerkiksi Keski-Suomessa hakijoita oli 11, erittäin innovatiivisella Pirkanmaalla 12.

Tähän voisi viisastella, että ei se määrä vain laatu. Näinkin on, mutta Kanta-Hämeen hakijoiden nimiluettelo antaa ymmärtää, että sopiva tekijähenkilö sieltä kyllä löytyy.

Ainoa suurempi yllätys oli se, ettei nykyinen sairaanhoitopiirin johtaja Seppo Ranta hakenut paikkaa. Hän haki nimittäin Pirkanmaalle, muttei päässyt loppusuoralle.

Ranta perusteli hakemattomuuttaan omalla analyysillaan siitä, olisiko lopulta annettavaa ollut riittävästi.

Sitäkin vähän odoteltiin, söisikö hyvinvointialueen valmisteleva johtaja Jukka Lindberg sanansa ja hakisi paikkaa, muttei näin käynyt.

Torstai-iltana arviointiryhmä päätti ottaa haastatteluvaiheeseen seuraavat hakijat: Lauri Inna, Mikko Komulainen, Teija Kulmala, Lauri Lehto, Olli Naukkarinen, Ville Pursiainen ja Riku Siren.

Mutta ei tässä kaikki. Arviointiryhmä päätti yllättäen lisätä haastateltavien määrää kahdella hakijalla ja tiedotti asiasta lauantaina. Maanantaina haastatellaan täten myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Tero Järvinen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen.

Mukana on kovia nimiä, joilla on paljon kokemusta hyvinvointialueen valmistelusta ja johtajuudesta, kuten Lauri Lehdolla ja Riku Sirenillä.

Myös muut hyvinvointialueet kiinnostavat hakijoita. Ainakin Forssan Mikko Komulainen on hakenut myös Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajaksi.

Aluehallitus esittää hyvinvointialueen johtajaa ja valinnasta päättää aluevaltuusto kokouksessaan 24. toukokuuta.

Nyt on ainakin laadukas joukko, josta valita. Se on aina hyvä asia, että asiaa voidaan katsoa useammasta eri kulmasta.

Muutettu 24.4. klo 14.35: Lisätty tieto Tero Järvisen ja Sally Leskisen valinnasta haastateltavien joukkoon. Arviointiryhmä valitsi haastatteluun torstaina seitsemän henkilä mutta laajensi joukkoa lauantaina.