Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Parempia liikuntaolosuhteita kunnan ja seurojen yhteispelillä – Jäähallille "takasuora" on päällystettävä juoksuharjoittelua varten

Forssassa on tarjolla laajaa, monipuolista ja aktiivista urheiluseuratoimintaa.

Toiminnan kehittämisen kannalta jäähallin remontin yhteydessä on tullut selkeästi esille keskusteluissa varmistaa, että kehittämissuunnitelmat vastaavat seurojen tarpeita, keskeistä mm. tilojen varustelu ja mitoitus, riittävät oheistilat (varastotilat, puku- ja pesutilat, wc-tilat, kioski, ravintotilat, ym).

Ensisijaisena toiveena on, että vähintään hallin ” takasuora” päällystettäisiin (sisääntulon/pääkatsomon vastakkaiselta puolelta oleva tasanne katsomon yläpuolelta). Sillä puolella ja päädyissä on myös kaukalon ja katsomon välissä verkko, joka estää jääkiekkojen sinkoutumisen alueelle, mutta myös päätyjen (kaarteiden) pinnoitus samalla palvelisi kaikkia käyttäjiä.

Tasanteen asfalttilattian pinnoittaminen juoksemiseen (myös piikkareilla) soveltuvalla materiaalilla hyödyttäisi:

– FPS:n jääkiekkoilijoita ja ringetteen pelaajia, jotka käyttävät tilaa jo nyt mm. alku- ja loppuverryttelyissä.

– Salaman/ yleisurheilijoita.

– Forssan urheiluakatemiaa, joka käyttää tilaa yksilölajien aamuharjoituksissa.

– Muita seuroja, joilla on tarvetta juoksuvetoharjoitteluun.

Tarve tilan käytölle on ilmeinen, koska kaupungissa ei ole yleisurheilun juoksuharjoitteluun soveltuvaa talviharjoittelupaikkaa. Eerikkilässä on omat haasteensa (hinta, vuorojen saaminen ja niiden peruutukset, matkat, ym).

Kunnan ja seurojen tiiviillä yhteispelillä voidaan saavuttaa paljon. Suunnittelussa hankkeen alkuvaiheessa on hyvä hyödyntää seurojen asiantuntemusta ja osaamista.

Valtaosa ohjatusta liikunnasta ja urheilusta on seurojen ja yhdistysten järjestämää.

Vapaaehtoistyön arvo on mittava sekä kunnan, seuran, että yksilön näkökulmasta. Seuratoiminnalla on valtava yhteisöllinen merkitys, sen avulla luodaan eläviä yhteisöjä ja paikallisidentiteettiä.

Seurat näkyvät ja kuuluvat paikallisessa mediassa ja luovat kunnan brändin.

FPS:n Mestis-joukkue on tuonut ja tuo enemmän näkyvyyttä valtakunnallisesti Forssaan.

Asta Jaakkola KD

kaupunginvaltuutettu