Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Tasapuolistako? Koko kansa maksaa, mutta valtiolliset kulttuurilaitokset keskitetään Helsinkiin!

Kun seuraa valtion lähes viikoittaista korkeapalkkaisten virkamiesten työpaikkailmoittelua Helsingin Sanomissa, niin siellä on 80 % kaikista paikoista jatkuvasti Helsingissä, loput 20 % kaikkialla muualla Suomessa. Eli Turku, Tampere, Vaasa, Oulu, Jyväskylä, Rovaniemi ym. saavat ehkä yhden työpaikan korkeintaan pari kertaa vuodessa. Maaseudulle ei mene yhtään. Eli kulut tulevat koko kansalle, mutta tulot ja hyödyt Helsingille.

Kun Suomeen perustetaan mikä hyvänsä valtiollinen kulttuurilaitos tai vastaava, niin jälleen on prosentti sama.

Kun korjataan Ateneumia, Kansallisoopperaa, Kansallismuseota, Olympiastadionia, valtion virastoja, ym. jotka ovat tarkoitettu koko kansalle, niiden satojen miljoonien eurojen korjauskulut laskutetaan koko kansalta, vaikka niiden käyttö on jälleen se 80-prosenttisesti Helsingin seudun asukkaiden käytössä.

Hajasijoituksesta ei uskalla kukaan enää puhuakaan, koska valtakunnan tiedotusvälineet ovat kaikki Helsingissä ja sieltä tulee sellainen vastaisku, että yrityskin on tuomittu heti kuolemaan ja ehdottaja saatetaan oitis naurunalaiseksi ”siltarumpupolitiikan” harrastajaksi.

Helsingissä syntynyt