Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Kirkon siunausko Ukrainan sodalle? Diktaattorit ovat valtapyrkimyksissään aina tukeutuneet uskonnollisiin johtajiin, eikä Venäjä ole tässä poikkeus

Venäjän ortodoksisen kirkon päämies Moskovan patriarkka Kirill on antanut täyden tukensa Putinin toimenpiteille tämän hyökättyä Ukrainaan. Tuntuu jotenkin nurinkuriselta, kun kristillisen kirkon päämies siunaa tuon ihmisten teurastuksen ja pitää sitä jopa pyhänä toimenpiteenä.

Jos kristillisen kirkon sanomaan uskottaisiin kirjaimellisesti, voisi päätellä, että Putin on ilmestyskirjan peto tai jopa itse Lusifer eli Saatana joka on tullut ihmisen hahmossa maan päälle tuomaan tuhoa ja kärsimystä sekä valinnut Ukrainan kansan kärsijän osaan. Näinhän ei tietenkään ole, vaan Putin on tyypillinen venäläinen diktaattori, jolle ei merkitse mitään tuhansien ihmisten henki, kun on kysymyksessä oman vallan laajentamispyrkimys ja sairaalloisen itsetunnon kohottaminen.

Kautta maailman historian diktaattorit ovat valtapyrkimyksissään tukeutuneet uskonnollisiin johtajiin, eikä Venäjä ole tässä poikkeus.

Venäjän valtauskonto on ortodoksinen kirkko. Putinin on helppo tukeutua siihen, koska kirkko tarvitsee toiminnalleen rahaa ja Venäjän rahavirrat ovat Putinin hallinnassa. Toisin sanoen, Putin rahoittaa kirkon toiminnan ja saa vastavuoroisesti kirkon tuen valtapyrkimyksilleen.

Venäläiset valloittajat ovat jättäneet Ukrainassa jälkeensä kymmenittäin murhattujen siviilien joukkohautoja, lukemattomia tuhottuja koteja, joista on ryöstetty jokseenkin kaikki, mikä on pois kuljetettavissa. Mikä karmeinta, joukolla on raiskattu nuoria naisia ja tyttöjä, jopa lapsia. Kärsivätkö nämä petomaiset valloittajat omantunnon tuskia. Eivät kärsi, koska Venäjän kirkon päämies Moskovan patriarkka Kirill on ennakkoon pyhittänyt heidän tekonsa. Näinkö se menee?

Pertti Myller