Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäen pomohausta tuli farssi – Haku ei kiinnostanut, mutta usea harkitsee suostumustaan hakuprosessiin

Riihimäen kaupunginjohtaja Jere Penttilä ei ehtinyt olla virassaan kuin reippaan vuoden, kun Kesko houkutteli hänet aluejohtajakseen Itä-Suomeen.

Kauppayhtiö Kesko onkin innostunut värväämään aluejohtajikseen kaupunginjohtajia. Jo kolme kuudesta Keskon eli K-ryhmän aluejohtajasta on entisiä kaupunginjohtajia.

Riihimäki käynnisti uuden kaupunginjohtajanhaun nopeasti Penttilän irtisanomisen jälkeen räyheällä hakemuksella.

Hakemus sai kivasti julkisuutta paikallisella otteellaan, jossa etsittiin tunnettujen riihimäkeläisten ominaisuuksilla varustettua johtajaa.

Määräaikaan mennessä kaupunki sai viisi hakemusta kaupunginjohtajan pestiin.

Tulosta voi pitää heikkona. Nimittäin näistä viidestä hakijasta kahdella ei ole ylempää korkeakoulututkintoa, joka tehtävään vaaditaan.

Hakijoista yksi on Riihimäen entisen kaupunginjohtajana Sami Sulkon puoliso.

Virallisten hakijoiden lisäksi kaupunki on keskustellut suostumuksesta kymmenen eri henkilön kanssa.

Julkisesta hausta onkin tullut kaupunkien brändäystä, mutta varsinainen hakuprosessi suoritetaan suljettujen ovien takana. Riihimäkikin kertoi jo ennakkoon, että julkisen haun lisäksi rekrytointikonsultti etsii sopivaa johtajaehdokasta.

Kaupunkilaisten kannalta prosessi ei ole läpinäkyvä, koska ohituskaistaa tulevan ehdokkaan nimi tulee ilmi vasta loppusuoralla.

Riihimäellä keskusteluja on käyty jo kymmenen henkilön kanssa, jotka harkitsevat suostumuksensa antamista hakuprosessiin.

Nyt kun virallinen hakijalista on selvillä, selviää varmasti pian myös loppusuoralla olevian suostumuksensa antaneiden nimilista.

Onkin käymässä niin, että julkiseen hakuun yhä harvempi ottaa osaa, koska ei halua nimensä näkyvän heti nykyisten töidensä vuoksi tai muista syistä. Esimerkiksi moni ajattelee, että nimi ”kuluu”, jos hakee liian usein kuntajohtajan tehtäviä.

Kaupunginjohtajaehdokkaat haastatellaan tällä viikolla ja jatkoon pääsevät testataan seuraavalla. Kaupunginvaltuusto valitsee johtajansa juhannuksen jälkeisellä viikolla.