Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Forssan liikennepuistolla on suuri kasvattava merkitys – Tärkeintä on, että lapset oppivat leikin varjolla liikenteessä toimimista

Forssan liikennepuisto on kuin vaivihkaa tullut kunnioitettavaan ikään. Tiistaina puistossa juhlistettiin 50-vuotista toimintaa.

Liikennepuisto osoittautui todelliseksi vetonaulaksi lapsille, kun se avattiin vuonna 1972. Polkuautojonotukseen h aettiin helpotusta jopa jonotusnumerosta – tuloksetta, koska kaikista pienimmät eivät tunteneet numeroita.

Liikennepuisto oli alkuvuosinaan auki pitempään kuin nykyisin , ohjatusti jopa syyskuulle asti. Syyskuu oli liikennepuistossa varattu koululaisille ja kesä kaikille lapsille. Liikennepuistoa veti kouluttautunut liikenneohjaaja.

Kesällä auki oleva liikennepuisto on tarkoitettu edelleen lähinnä forssalaisille lapsille ja lapsiperheille, mutta se käy myös edulliseksi päiväretkikohteeksi matkailijoille.

Maksuttomuus on liikennepuistotoiminnan peruslähtökohta.

Ennen koronakautta kesällä 2019 Forssan liikennepuistossa kirjattiin peräti 9500 käyntikertaa.

Liikennepuisto kuuluu erottamattomasti Forssan kaupunkikuvaan. Sitä ei kuitenkaan kannata pitää itsestäänselvyytenä.

Nuori polvi toisensa perään on käynyt liikennepuistossa oppimassa kuin vahingossa liikenteessä käyttäytymistä ja liikennesääntöjä polkuautoilla ja omilla pyörillä.

Puistoa nykyisin isännöivä Forssan nuorisopalvelut tavoittaa liikennepuiston kautta selvästi eniten kävijöitä.

Liikennepuistossa on järjestetty myös tapahtumia.

Liikennepuistossa nuorisotoimen työntekijä ja kesätyöntekijät valvovat toimintaa ja ohjaavat lapsia liikennekäyttäytymisen ja yhteispelin saloihin liikennevaloista ja varikkoalueesta alkaen.

Liikennepuistolla on siis merkitystä myös monien forssalaisnuorten kesätyöllistäjänä.

Forssan kaupunki on pyrkinyt kehittämään ja pitämään liikennepuistoa kunnossa yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa.

Vuosituhannen vaihteessa liikennepuiston parkkipaikkakin vaihtui toiseen suuntaan.

Polkuautoja on jo kolmisenkymmentä. Niitä on pakko uusia määrävälein, jotta kalusto pysyy ajettavassa kunnossa.

Tätä nykyä puisto kaipaa panostusta leikkialueeseen ja uuteen huoltorakennukseen.

Liikennepuistolla on suuri kasvattava merkitys. Tärkeintä on se, että lapset viihtyvät ja oppivat liikenteessä toimimista leikin varjolla.

Kaupunki, josta kuuluu lasten ilakoiva ääni, menestyy myös tulevaisuudessa.