Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taksi vie, vai viekö

Tilattiin taksi. Kuski heitti ”tyhmän” kysymyksen: Onks tää Forssassa? Nuori naisihminen kysyi, että minne? Vastasin sinne kaupungintaloa vastapäätä. Asia klaaraantui. Kyyti on kesken, mutta olen siellä max 10 min. Könysin raput alas. Ei vieläkään hissiä. Komia, iso pirssi odotti jo. Olisi pienempikin riittänyt papalle ja rouvalle.

Taksiuudistus koettelee nyt hermoja. Mm. kelataksi pitää tilata Tampereen aluetaksin kautta. Kelataksi ei jää odottamaan lyhyen (6 min) hoidon ajaksi. Mitä järkeä? Uutta taksia saa odottaa 1–2 tuntia. Lisäksi taksi on tilattava edellisenä päivänä klo 14 mennessä. Näin toimii Kelataksi.

Parempiko meidän senioreiden on poistua joukosta odottamaan kuolemaa vai odottamaan taksia.

Taksipalveluista vielä. Taksit tekevät työtänsä. Valituksia sataa monin kerroin. Navigaattori vie minne sattuu. Monet valittavat valopilkun viipymistä, mutta mikä kumma kiire on kapakkaan, nehän ovat avoinna aamulypsyyn asti.

Ihmiset jättävät tavaroitaan taksiin. Silmälaseja, kyniä, puhelimia, silmälasikoteloita, avainnippuja, sateenvarjoja, lankakeriä, pyöräilykypäriä, kuulosuojaimia, helmiä ym. tarpeellista.

Mutta miksi nykyisin useimpien taksien kyljessä lukee Taksi Hame? Taitavat palkata vain naispuolisia suhareita. Ei silti, etteivätkö naiset olisi hyviä kuljettajia.

Tyylikkääseen houspukuun sonnustautunut ja asiaansa omistautunut lady vei määränpäähän ajallaan hymyn myötä. Ei edes huolinut tippiä, mitä mieluusti olisimme antaneet. Keijo Wääri