Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvää uutta vuotta ja koulurauhaa!

Nyt on minunkin jo pakko muistella hiukan menneitä ja miettiä tulevia:

Perheemme esikoinen aloitti koulutiensä 1994 Forssan Keskuskoulussa. Käytyään siellä neljä vuotta, Forssan kaksi lukiota yhdistettiin (ja yläkoulut myös yritettiin yhdistää), jolloin oli edessä koulun vaihto, koska Keskuskoululle siirtyi yläkoulu ja ”Puupäässä” (nykyinen Jugend- osa) aloitti vuorostaan alakoulu.

Muutto vei melkoisesti aikaa ja oppilaat opiskelivat ja opettajat opettivat sen minkä muuton jaloissa ehtivät ja pystyivät. Pian kuitenkin ”puupään” sisäilmaongelmat pakottivat taas erityisjärjestelyihin: yksi luokka esim. opiskeli kirjaston nurkassa ja toinen biologian varastossa.

Syynä ongelmiin oli ainakin osittain väärin toteutettu ilmastointiremontti. Remonttia tehtiin taas lisää mutta pian ilmenikin että lukio tarvitsee enemmän tilaa ja alakoulu joutui jättämään ”puupään” ja siirtymään Keskuskoululle jonne sijoitettiin 1-9- luokat. Siellä oli ensin taas ”remontoitu” lisää luokkatiloja lähinnä pienentämällä entisiä luokkia.

Syksyllä 1997 vanhempi tyttäremme ehti myös aloittaa koulunkäyntinsä ”puupäässä” ja tytön ja hänen luokkalaistensa ensimmäinen vuosi koulussa menikin taas muuton jaloissa.

Kolmas lapsistamme aloitti opintiensä toisessa koulussa eikä onneksi joutunut muuttamaan kertaakaan koko alakouluaikana ja hyvä niin!

Ainakin nämä edellä kerrotut vaiheet ovat jääneet mieleeni noista sekavista muutoksen vuosista…

Itse jouduin myös jättämään hyvin toimivan musiikin luokkani ns. ”puupäässä” ja musiikinopetuksen käyttöön ”remontoitiin” Keskuskoulun vanha hiilivarasto.

Toimin siellä opettajana seuraavat 19 vuotta ja nyt samassa tilassa toimii seuraajani. Monet tuossa musiikin luokassa vierailleet ovat todenneet että: ”onpas viihtyisä paikka”. Ja eipä siinä mitään, kyllä minäkin siellä viihdyin usein harjoitellen iltamyöhään.

Toivottavasti se oli viihtyisä sekä peruskoulun että lukion opiskelijoille, jotka myös kävivät siellä vuosia, kunnes Yhteislyseolle saatiin taas oma tila musiikin opetuksen käyttöön. Tila ei kuitenkaan kaikilta osin taida vastata ihan uuden opetussuunnitelman kriteerejä?

Parasta Forssan Keskuskoulussa terveen koulurakennuksen lisäksi on kuitenkin myönteinen työskentelyilmapiiri ja hyvä porukan yhteishenki.

Toivottavasti mitään näistä ei pilata kun jälleen kerran ollaan lähdössä ”hötkyilemään” ja tekemään hätäisiä ratkaisuja! Juhani Kähkönen musaope evp. Forssa