Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tipaton tammikuu pian ohi

Tammikuu on ollut monelle sisäisen voiman koetinkivi. Moni, joka on päätöksensä itse tehnyt ja sen myös vahvana pitänyt, voi nyt olla itseensä tyytyväinen.

Kaikki, joilla on ollut vaikeuksia pärjätä ilman tipan tippaa koko kuukausi, tietävät, millainen se viinan piru on. Jos sille antaa pikkusormen, se vie koko käden ja koko ihmisen päineen ja viisauksineen. Se piru kaataa ihmisen suuhun kaljat, viinit ja terävät niin moneen kertaan, että pienen ihmisen olinpaikka, liikkumiset ja teot hämärtyvät muistista. Nautiskelijan oma kyky päättää tekemisistään, ensin vaikeutuu, sitten päättyy kokonaan. Kädet ja jalat eivät kaikilla lakkaa kokonaan toimimasta, alkavat vain toimia huonommin.

Rahaakin löytyy aina jostakin.

Siinä vähän maalauksia viinapirun olemuksesta ja teoista. Kaikkien, joiden ei tarvitse painiskella viinapirun ongelmien kanssa, on syytä olla onnellinen ja nostaa hattua kaikille, jotka ovat onnistuneesti kestäneet kuukauden koetinkiven pärjätä ilman minkäänlaisia tippoja kokonaisen tammikuun. Helmikuussa viinanpiru hellittää, maaliskuu ei maksa, vaan päätät itse asioistasi ja annat potkut viinanpirulle. Hyvää kevättä kaikille! Erkki Kaakinen