Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapio Virtaselle

Istuimme aikanaan valtuustosalin vastakkaisilla laidoilla, mutta istuimme joskus myös kotimme pöydän ääressä keskustelemassa ”nokittain”. Ajankohtaisia yhteisiä asioita riitti – varsinkin lapsista ja nuorista! Niitä riittäisi nytkin!

Lasten ja nuorten asiat ovat nyt monessa suhteessa huonommin kuin vuosikymmeniä sitten, jolloin Forssa leikkasi mm. peruskoulun tuntikehyksestä ”säästösyistä” 25 %:a.

Säästölistalla olivat mm. kerhotunnit ja tukiopetus sekä monet tarvikkeet kynistä alkaen. Nyt esim. kerhojen positiivinen vaikutus ymmärretään, mutta moni oppilaspolvi jäi vaille sitä tukea, jota yhteiskunnan tulisi antaa, ja jäljet ovat näkyvissä. ”Joka lapselta ottaa, se varastaa tulevaisuudelta!”

Minulla on edelleen onni seurata opetusta ja opiskelua esikoulusta yliopistoon asti. Mielestäni tilanne ei tunnu niin hyvältä kuin juhlapuheissa esitetään!

Viime aikoina on esim. televisiossa ”toitotettu”, että lapset pitäisi saada myös innostumaan luonnosta ja sen suojelusta.

Olisikohan meidän yhdessä vielä syytä tehdä jotain tässä suhteessa, kun on omasta takaa paikkoja, joita voisi käyttää

Luonto on jopa esitetty jo kohtalaiseksi terapeutiksi!

Vuosikausia esitetty ajatus Ruostejärven alueen kunnostamiseksi kaatui ja yhteinen toiveemme raukesi. Yhtenä tekosyynä oli rahanpuute, mutta siihen voi vaikuttaa myös sama syy, joka oli Yhtiönkadun kiihkeillä puolestapuhujilla mm. valtuustossa!

Nyt kun jäät eläkkeelle, Sinulta ehkä liikenee aikaa poiketa meillä kahvilla. Voitaisiin vaikkapa keskustella siitä, löytyisiköhän ”Monitoimikylän” rakennuskustannuksista jo nyt prosentin säästö esim. ennalta ehkäisevään työhön tulevan sukupolven hyväksi. Sillä saataisiin jo paljon aikaan!

Pentti Kaunisto

pentti. kaunisto@pp.inet.fi